Projectmanagement in het onderwijs (LPMO)
Afbeelding
cur-projectmanagement-in-het-onderwijs-lpmo
Afbeelding
cur-projectmanagement-in-het-onderwijs-lpmo
Cursus

Projectmanagement in het onderwijs (LPMO)

Start in
maart & september
Locatie
Meerdere locaties
Lesdag
Maandag

Resultaatgericht samenwerken in projecten

Leraren, docenten en teamleiders worden steeds vaker betrokken bij onderwijskundige projecten, zoals een hoogbegaafdenklas, tweetalig onderwijs, vakcolleges of de associate degree. Hierdoor ontstaat behoefte aan professionalisering van projectmanagement op school. Meer weten over projectmatig werken? Ontwikkel je competenties met de leergang Projectmanagement in het onderwijs. 

  • Projectmanagement vanuit drie perspectieven: organisatie, mens en onderwijs 
  • Werken aan belangrijke innovatiecompetenties 
  • Kennismaken met methoden zoals PMC, PRINCE2® en PMOS 

Wat staat je te wachten

Je leert omgaan met de organisatiekant, menskant en onderwijskant van projecten op school. Het gaat vaak om onderwijs-, organisatie- en veranderprojecten. Daarom is er een extra onderdeel voor de menskant (project- en verandermanagement, teamontwikkeling en leiderschap) én onderwijskant (schoolorganisatie, context en cultuur) van projecten.  

Na afloop kun je de onderwijskundige projecten succesvol opzetten, inrichten, uitvoeren, opleveren en afsluiten. Je maakt kennis met de methoden PRINCE2® (organisatiekant), Projectmatig Creëren (menskant) en Projectmanagement op School (onderwijskant). 

Studiekenmerken

Diploma
Diploma
Start in
maart & september
Locatie
Groningen & Utrecht
Taal
Nederlands
Studieduur
< 3 maand
Opleidingstype
Leergang
Lesdag
Maandag

ECNO

Deze cursus wordt aangeboden door het ECNO. Het ECNO is een organisatie voor advies, opleiding en training, coaching, interim-management, mediation en onderzoek voornamelijk binnen het onderwijswerkveld.

Wat kun je na de leergang Projectmanagement in het onderwijs?  

De leergang is bedoeld voor leraren, teamleiders, intern begeleiders en (locatie)directeuren, in het primair, voortgezet, middelbaar beroeps- en hoger onderwijs, die verantwoordelijk zijn voor (onderwijskundige) projecten op tactisch-operationeel niveau (in en om de klas). 

Na afloop heb je een verbeterd projectplan ontwikkeld voor je eigen project. Je rondt de leergang af met een reflectieverslag waarin je jouw projectmanagement-leerervaringen beschrijft en een actieplan opneemt voor de verdere professionalisering van projectmatig werken op jouw school. 

Diploma LPMO

Bij actieve participatie en voldoende resultaten voor het reflectieverslag en het PRINCE2 Foundation examen, ontvang je het officiële diploma LPMO, dat wordt uitgereikt door ECNO en PPMO, landelijk kenniscentrum voor de Professionalisering van Project Management in het Onderwijs.  Daarna kun je je laten inschrijven in het landelijk Register Project Management in het Onderwijs als Certified Projectmanagement Associate in Education en mag je de titel CPAE® achter je naam voeren.

Toekenning titulatuur CPAE®

Inschrijving in het Register Project Management in het Onderwijs als Certified Projectmanagement Associate in Education (CPAE®) is mogelijk op basis van:

  • Diploma LPMO – of gelijkwaardig (5EC’s)?
  • HBO/WO-vooropleiding in een overwegend educatieve richting *) **)
  • Minimaal 1 jaar relevante werkervaring als professional in de educatieve sector **)
  • Onderschrijven Gedragscode RPMO inclusief Permanente Educatie

*)  O.a. Lerarenopleiding, onderwijskunde, (ortho)pedagogiek, onderwijssociologie of onderwijspsychologie
**) of: Bij een niet-educatieve HBO/WO-vooropleiding minimaal 2 jaar relevante werkervaring