Jacomijn van der Maten

Afbeelding
Dinoland_By-IMAZZO_01.
“Als 3-jarig meisje zou ik m’n ouders wel even uitleggen hoe ze het moesten aanpakken”
Jacomijn van der Maten
Student Ad Leisure & Event Management

Na haar middelbare school ging Jacomijn eerst aan het werk, om te ontdekken wat ze wilde studeren. Bij Dinoland Zwolle ontdekte ze haar talent, dus zocht ze een opleiding die daarbij aansloot. Nu doet ze een duale Associate Degree en combineert ze werken met leren.  

Het zat er misschien altijd al in 

“Als ik achteraf nadenk over hoe ik op dit pad terechtgekomen ben, kom ik toch terug bij mijn familie. Mijn opa begeleidde bijvoorbeeld veel projecten voor de gemeente Zwolle, en als klein meisje ging ik vaak mee naar de activiteitencommissie waar mijn moeder actief in was. Maar het mooiste verhaal hoorde ik laatst van mijn vader: hij en mijn moeder stonden te overleggen over hoe ze iets moesten doen, terwijl ik als 3-jarig meisje lekker televisie zat te kijken. Tot ik op een gegeven moment de televisie uitdeed, en mijn vader en moeder eens haarfijn uitlegde hoe ze het allemaal moesten aanpakken. Of ze mijn advies uiteindelijk opgevolgd hebben, weet ik niet!” 

Er even tussenuit 

“Nadat ik het gymnasium had afgerond, wist ik even niet goed hoe ik verder moest. Ergens had ik het gevoel dat ik een universitaire studie moest doen, omdat ik tenslotte ook vwo deed. Ik vond niet de vervolgstudie die ik zocht, dus heb ik een tussenjaar genomen. Ik werkte toen al bij Dinoland als bijbaan, en heb daar een jaar lang van alles en nog wat gedaan. Toen kwam ik erachter dat ik het werk als assistent-manager wel erg leuk vond. Toch bleef de universiteit roepen, dus ben ik Pedagogische wetenschappen gaan doen. Daar werd me al snel duidelijk dat zo’n op theorie gebaseerde studie niet zo goed bij me past, misschien omdat ik ook al gewend was aan de praktijk door mijn werk. Ik stopte er dus mee en richtte me weer op mijn werk bij Dinoland.” 

De perfecte combinatie 

“Toen ik het met mijn leidinggevende bij Dinoland over mijn toekomst kreeg, kwamen we op het idee om iets in de richting van event management te doen. Na een module Eventmanagement van 3 maanden bij een particuliere opleider wist ik het zeker: dit is iets wat echt bij me past! Door de vele praktijkopdrachten tijdens de module ontdekte ik namelijk hoe leuk ik het vind om theorie en praktijk met elkaar te verbinden. Dus toen ik erachter kwam dat ik bij de duale variant van de Associate degree (Ad) Leisure & Event Management werken en leren kon combineren, leek me dat perfect. Het werkt echt heel goed: je kunt aan de ene kant theorie vanuit school direct in de praktijk brengen, maar andersom ook de praktijk gebruiken als basis voor theoretische opdrachten. Het versterkt elkaar, je hebt veel meer context dan wanneer je alleen uit boeken leert.” 

Je eigen pad kiezen 

“Hoewel ik best wat omwegen heb genomen, ben ik blij dat ik nu doe wat ik doe. Dat is ook de belangrijkste tip die ik aankomende studenten kan geven, dat je vooral moet kiezen wat je leuk lijkt. Ook als dat betekent dat je bijvoorbeeld na het vwo niet naar de universiteit gaat. Sowieso denk ik dat je je niet te veel moet aantrekken van ‘de manier waarop het hoort’. Je moet gewoon je eigen pad kiezen, dan kom je vanzelf wel uit bij dat wat je fijn vindt!” 

Afbeelding
mkb-route-logo

Combineer je baan met een studie!

Deze opleiding maakt deel uit van de mkb-route in het hbo. Je combineert dan werken en leren bij een mkb-bedrijf, ontvangt salaris en gaat meestal 1 dag per week naar school. Opdrachten voer je uit bij je werkgever. Na afloop ontvang je een erkend hbo-diploma. Lees meer