Nienke van Kessel

Nienke van Kassel

Leisure & Events Management

Nienke van Kassel (20) is student Leisure & Events Management en wilde graag naar Amerika. Dat is haar gelukt! Ze heeft haar minors aan de Michigan State University gevolgd en heeft daar het ‘college life’ geleefd. Nienke: “Het was net als in de film. Studenten droegen truien van de school en als het sportteam speelde was iedereen natuurlijk fan.”

Nienke van Kessel

”Dit was voor mij dé kans om mijn droom, studeren in Amerika, waar te maken en die kans heb ik gegrepen.”

“Ik wist eigenlijk altijd al dat ik graag naar het buitenland zou willen. Dat kan bij NHL Stenden met de Grand Tour maar die mogelijkheid paste niet genoeg bij mij. Ik wilde graag naar nieuwe plekken met compleet nieuwe mensen en daar leek een exchange naar Amerika mij de perfecte manier voor. Ik heb altijd al een keer het Amerikaanse ‘college life’ mee willen maken, en zag dat er vanuit de hogeschool twee mensen naar de Michigan State University konden. De kans dat ik het zou worden leek mij klein maar ik besloot er natuurlijk vol voor te gaan, deze mogelijkheid kon ik niet laten liggen! Dit was tenslotte dé kans om die droom, studeren in Amerika, waar te maken. Om mij aan te melden heb ik een video gemaakt en daarmee ben ik aangenomen op de Michigan State University en ik kreeg daarmee ook nog eens de studiebeurs.”

Het schoolsysteem

“Ik vond Amerika zo tof omdat het heel anders is dan hier in Nederland. Ik denk dat ik het schoolsysteem in Nederland wel veel leuker vind omdat de klassen hier kleiner zijn en er meer persoonlijke aandacht is. Ik weet dat het persoonlijke van NHL Stenden ook niet op elke hogeschool in Nederland te vinden is, maar het contrast met Amerika vond ik wel heel erg groot. Heb vooraf bewust gekozen voor vakken waar ik later ook iets aan zou hebben. Zo heb ik er planning, communication, hospitality management en Duits gevolgd. Communicatie is natuurlijk een belangrijke skill voor een eventmanager en ook marketing is belangrijk. Daar hebben wij tot nu toe weinig aandacht aan gegeven maar vind ik wel echt interessant. Duits heb ik gekozen omdat ik er aan heb gedacht mijn stage in Oostenrijk te doen en een opfrissing leek mij daar in heel fijn. Heb gelukkig wel heel veel over de eventindustrie geleerd aangezien Amerika heel veel grote (sport)evenementen doet! Ik vond het altijd erg leuk om te zien hoe het er in de praktijk aan toe ging.”

Nieuwe mensen ontmoeten

“Ik heb tijdens mijn exchange ontzettend veel mensen ontmoet. De meeste vrienden waren ook uitwisselingsstudenten en samen maak je jouw studententijd nog leuker. We maakten dan ook veel uitstapjes en in de avonden probeerden we altijd samen te eten. In de vijf maanden dat ik in Amerika was, ben ik wel echt 24/7 onder de mensen geweest maar voor mij heeft het heel erg goed uitgepakt!”

Een ander soort creativiteit

“Mijn studie Leisure and Events Management is natuurlijk meer dan die vijf maanden in Amerika. In het tweede jaar van de opleiding deden we een project voor de module ‘World of Leisure’ waarin we ons eigen magazine moesten schrijven. Ik vond dit project het leukste aangezien het een mix van onze normale werkzaamheden in de sector en het aanboren van een ander soort creativiteit was. Ik vond het vooral heel leerzaam om te zien dat we als groep door goed samen te werken op één lijn zaten. Die goede werksfeer heeft voor een heel mooi magazine gezorgd.”

Meer weten over deze opleiding? Bekijk dan de opleidingspagina Leisure and Events Management.