Praktische zaken Bachelor Academische pabo

Hieronder vind je de toelatingseisen en informatie over de toelatingsprocedure voor de opleiding Academische Pabo.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen opleiding Academische Pabo

Voor de opleiding Academische Pabo heb je één van de volgende diploma’s nodig: 

Andere vooropleiding

Om toegelaten te worden heb je een vwo-diploma nodig. Ook met een HBO-propedeuse kun je aan de opleiding beginnen als je voor de start van de opleiding de toelatingstoetsen hebt gehaald van de pabo en de universiteit. 

Heb je een andere vooropleiding dan vwo of een hbo-propedeuse? Neem dan contact op met coördinator Linda Holt (linda.holt@nhlstenden.com). Zij kan je vertellen wat je mogelijkheden zijn.

Entreetoets

In het eerste jaar leg je entreetoetsen af voor het vak rekenen de Wiscat.

Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730
Boeken, readers €700

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!