Logistiek en Economie (Ad) duaal

Praktische zaken Associate degree Logistiek en Economie duaal

Hieronder vind je de toelatingseisen en informatie over de toelatingsprocedure voor de Associate degree Logistiek en Economie.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Ad Logistiek en Economie duaal heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com.

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint. Meer over het 21+ toelatingsonderzoek.

Vrijstelling

Heb je een vwo-diploma of een relevante mbo-opleiding afgerond? Dan kun je misschien vrijstellingen krijgen. Vraag ernaar bij iStudy: 058 244 11 00.

Toelatingsexamen als je ouder bent dan 21 jaar

Ben je ouder dan 21 jaar, voldoe je niet aan de toelatingseisen en wil je toch graag Logistiek en Economie studeren? Meld je dan aan voor het toelatingsexamen.

Alleen met werkplek

Je kunt deze duale opleiding alleen volgen als je een baan in de logistiek hebt, met een arbeidscontract van minimaal 24 uur per week. Je werkzaamheden moeten dan ook genoeg ruimte geven om te leren. Meer weten? Neem dan contact op met Pieter de Jong via 06 19276221 of pieter.de.jong@nhlstenden.com

Afbeelding
mkb-route-logo

Combineer je baan met een studie!

Deze opleiding maakt deel uit van de mkb-route in het hbo. Je combineert dan werken en leren bij een mkb-bedrijf, ontvangt salaris en gaat meestal 1 dag per week naar school. Opdrachten voer je uit bij je werkgever. Na afloop ontvang je een erkend hbo-diploma. Lees meer

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730

Afbeelding
tour

Virtual Tour Emmen

Beleef onze campus in Emmen, check onze virtual tour.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!