Praktische zaken Bachelor Chemie - locatie Emmen

Voor de opleiding Bachelor Chemie in Emmen zijn verschillende vereisten nodig om toegelaten te worden tot deze opleiding. Deze toelatingseisen vind je hieronder.

Afbeelding
sfeer emmen 9

Toelatingseisen opleiding Chemie (locatie Emmen)

Voor de opleiding Chemie in Emmen heb je een van de onderstaande diploma's en profielen nodig.

Aanvullende eisen

De opleiding gaat uit van de voorkennis van de bovenstaande havo/vwo profielen, of een mbo4 opleiding waarin je al opgeleid bent tot analist bijvoorbeeld. Heb je een mbo4 opleiding maar was dit een andere opleiding dan een laboratorium opleiding? Neem dan eerst contact op met de opleiding voor een oriënterend gesprek.

Toelatingstoetsen

Voldoe je niet aan de toelatingseisen? Dan moet je slagen voor één of meer toelatingstoetsen. Meer informatie over de toetsen en hoe je je kunt voorbereiden vind je op de website Toelatingstoetsen.nl.

Ander diploma?

Heb je een diploma dat hier niet vermeld is? Er zijn wellicht toch mogelijkheden om toegelaten te worden. Neem voor meer info contact met ons op via studeren@nhlstenden.com of 058- 244 11 55

Geen diploma, wel 21?

Wil je de opleiding volgen, maar heb je niet het vereiste diploma? Dan kun je via een 21+ toelatingsonderzoek mogelijk toch nog toegelaten worden. Voorwaarde is dat je 21 jaar of ouder bent wanneer de opleiding begint. Meer over het 21+ toelatingsonderzoek.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730
boeken, readers (gehele opleiding) € 300

Start in september of februari

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!

Afbeelding
tour

Virtual Tour Emmen

Beleef onze campus in Emmen, check onze virtual tour.