Communication & Multimedia Design

Jouw toekomst na afronding van Communication & Multimedia Design

Na je opleiding CMD groei jij uit tot een veelzijdig creatief designer die vooroploopt in zijn vak. Je kunt bij een bedrijf of als eigen ondernemer aan de slag met de meest grensverleggende ontwerpoplossingen. 

Afbeelding
minoren creatief

Waar jij na je studie CMD terechtkomt, is afhankelijk van jouw interesse en de specialisatie die jij kiest tijdens je studie. Geen afgestudeerde CMD’er is hetzelfde. De één wordt programmeur of video-editor, de ander vormgever, UXdesigner of ondernemer. Eén ding hebben jullie wel met elkaar gemeen: je werkt allemaal vanuit een eigen creatieve visie die je hebt ontwikkeld tijdens de opleiding. 

Beroepen

​Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als:

  • App-ontwikkelaar: ontwikkelt nieuwe applicaties aan de hand van analyses uit het bedrijfsleven en wensen van gebruikers. Combineert technische kennis met inlevingsvermogen en vormgevingskwaliteiten. .
  • UX-designer: ontwerpt de optimale gebruikerservaring voor bijvoorbeeld websites, games of applicaties. Ontdekt via onderzoek, eye-tracking analyse en tests wat de gebruiker verwacht.
  • Game-designer: ontwerpt concepten voor games en ontwikkelt ze. Heeft oog voor de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van gameplay en graphics.
  • Video ontwerper: bedenkt audiovisuele producties en is in staat om samen met een team een professioneel product neer te zetten.
  • 3D artist
  • Grafisch ontwerper
  • Multimedia ontwerper
  • Projectmanager digitale media

Aansluitende masters

Wil je je na deze bacheloropleiding CMD nog verder verdiepen in het vakgebied? Kies dan bijvoorbeeld voor de masteropleiding Serious Gaming, Design Driven Innovation of Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Communication & Multimedia Design op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!