Didactisch Educatief Professional (Ad) deeltijd

Praktische zaken Associate degree Didactisch Educatief Professional deeltijd

Bekijk hieronder welke eisen er zijn voor de toelating tot Ad Didactisch Educatief Professional deeltijd. 

Afbeelding
english language course

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Ad Didactisch Educatief Professional deeltijd heb je één van de onderstaande diploma’s nodig:

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek hier de mogelijkheden.

Werkplek

Je kunt deze deeltijdopleiding volgen als je werk verbonden is aan onderwijs met een arbeids- of stagecontract van minimaal twee dagen (16 uur per week). Je werkzaamheden moeten dan ook genoeg ruimte geven om te leren.

Studieroute

Na de inschrijving voor de opleiding, stel je samen met een begeleider van NHL Stenden en jouw coach/leidinggevende jouw studieroute samen. Dat doen jullie op basis van jouw (huidige) werk, levenservaring en opleidingen. Ook kijken jullie naar het benodigde vakmanschap voor de werkplek, de leeromgeving en de leerontwikkeling waar je voor staat, om vast te stellen wat de opleiding en werkplek jou hierbij kunnen bieden om dit doel te realiseren.

Intakegesprek

Ben je geïnteresseerd in de Ad Didactisch Educatief Professional? Meld je dan aan voor een intakegesprek. Zo kun je goed voorbereid van start gaan met de opleiding.

Aanmelden

 

Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 8.495
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895