Showcase Integrale Veiligheidskunde

Tijdens de opleiding Integrale Veiligheidskunde werk je aan verschillende toffe projecten, vaak samen met en voor het werkveld. Bekijk een aantal projecten hieronder. 

Aanpak cybercrime politie Noord-Nederland 

Tijdens het project crisisbeheersing in jaar 2 en de gelijknamige minor in jaar 3 ga je aan de slag met het ontwikkelen en uitvoeren van verschillende veiligheidscrisis scenario’s. Dit doe je samen met medestudenten, docenten én het werkveld in onze crisissimulatieruimte op school.  

Voor de politie Noord-Nederland ontwikkelden onze studenten een scenario voor een cybercrisis; een hack op een school. Wat doe je als politie wanneer dit gebeurt? Welke veiligheidsdilemma’s komen hierbij kijken en hoe ga je hiermee om? Samen met vijf basisteams van de politie werden deze vraagstukken besproken en geëvalueerd. Bekijk de foto’s hieronder!  

Koninklijke Marine

Tijdens de studie ga je een dag naar de Koninklijke Marine. Hier komen alle hulpdiensten samen en wordt een ramp nagebootst. Aan jou de taak om verschillende rampscenario’s te schrijven en aan te geven welke hulpdiensten wanneer de regie moeten nemen! 

Onze Integrale Veiligheidskunde-studenten Serena en Jouke mochten de calamiteitenoefening organiseren als onderdeel van hun stage bij de Koninklijke Marine. Het thema was de Nederlandse Marinedagen, een enorm jaarlijks evenement met zo'n 60.000 bezoekers per dag, waardoor het ontzettend belangrijk is dat procedures worden geoefend en goed worden voorbereid! De oefening bestond uit een botsing tussen twee boten vanwege klimaatdemonstraties die leidden tot brand aan boord en gevaarlijke situaties voor bezoekers van het evenement. Het was aan de verschillende hulpdiensten om in te grijpen. Honderden vrijwilligers namen deel. Bekijk de foto's hieronder!

Crisissimulatie

Hoe handel je in crisissituaties? Om dat te leren, bootsen wij een crisis na. Jij bent lid van het crisisteam en moet een noodsituatie in goede banen leiden. Natuurlijk ben je getraind door alle theorie en praktijkervaring die je tijdens je opleiding hebt opgedaan. Maar hoe ga je ‘echt’ om met dreiging, tijdsdruk en onzekerheid? In samenwerking met de Veiligheidsregio Friesland werk je in jaar 2 naar de crisissimulatie toe. Je bereidt zelf een draaiboek voor, kiest een scenario en geeft elkaar vervolgens feedback. Bekijk hier de video: