Master International Leisure, Tourism & Events Management

M Master International Leisure, Tourism and Events Management, Master, voltijd

Heb jij een bachelor in toerisme, events, hotel, marketing of management en ben je klaar voor de volgende stap? Wil jij specialist worden op het gebied van leisure, toerisme en evenementen? Bij de Master International Leisure, Tourism & Events Management ontwikkel je je tot leider in deze bloeiende sector.

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).
 • Leer alles over actuele thema’s, zoals duurzaamheid en scenario planning.
 • Geaccrediteerd door de International Centre of Excellence in Tourism and Hospitality Education.
 • Ontdek hoe je recreatie, toerisme en evenementen managet.
 • Werk aan real-life projecten met het European Tourism Futures Institute (ETFI).
 • Word specialist in je vakgebied.

 

Wat staat je te wachten?

Tijdens deze master verdiep jij je in het verleden, het heden en de toekomst van toerisme, vrije tijd en evenementen. Je duikt in gevestigde theorieën, onderzoekt actuele kwesties en ontwikkelt toekomststrategieën door middel van scenarioplanning. Daarnaast ontdek je hoe je beleid ontwikkelt en een planning realiseert. Je denkt creatief na over de uitdagingen waar de industrie voor staat, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. Daarnaast staat jouw professionele én persoonlijke ontwikkeling centraal; je ziet gaandeweg steeds meer kansen om jouw expertise op los te laten.

Studiekenmerken

Diploma

 • Master of Arts

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Engels

Kosten

 • Wettelijk collegegeld 2020/2021 € 2143,-
 • Wettelijk collegegeld 2021/2022 € 1084,-
Bekijk alle kosten

Wat kun je worden met de opleiding International Leisure, Tourism & Events Management?

Met een Master International Leisure, Tourism & Events Management op zak heb je veel verschillende carrièremogelijkheden op de arbeidsmarkt.

De sector waarin je aan de slag gaat is momenteel één van de belangrijkste van de wereldeconomie. Met deze master word je een verantwoordelijke toekomstige leider in de sector. Je kunt overal ter wereld aan de slag, bijvoorbeeld als:

 • Manager: heeft de leiding over bijvoorbeeld een hotel, luchtvaartmaatschappij, themapark of evenementenlocatie.
 • Bestemmingsmanager: heeft de verantwoordelijkheid over het volledige traject van een reis: van aanvraag tot en met de reiservaring zelf.
 • Beleidsmaker: adviseert over beleid op lokaal, regionaal of nationaal niveau en coördineert de realisatie en planning van dit beleid.
 • Onderzoeker: doet onderzoek naar vraagstukken op gebied van vrije tijd, toerisme of evenementen. Vaak in samenwerking met onderwijsinstellingen en regionale partners.
 • Zelfstandig ondernemer: heeft een eigen onderneming in de toeristische- of evenementensector.

m_tourism_leisure_and_events_management_sfeer

Toelatingseisen International Leisure, Tourism & Events Management

Voor de Master Degree-opleiding International Leisure, Tourism & Events Management heb je een bachelor degree nodig. Heb je geen bachelor degree op het gebied van vrije tijd, toerisme, event management, economie of business management of andere gerelateerde opleiding en wil je wel graag de Master International Leisure, Tourism & Events Management volgen? Dan raden we je aan om een aanmelding in Studielink te maken, zodat we jouw documenten kunnen beoordelen en evalueren. Een persoonlijk interview in het Engels maakt in dit geval deel uit van de toelatingsprocedure.

Kennis van het Engels

Omdat de voertaal van de opleiding Engels is, is het belangrijk dat je deze taal goed onder de knie hebt. Wij vragen het volgende taalniveau: IELTS-score 6.0 met een minimum score van 5.0 op alle onderdelen. Is je IELTS-score lager maar wil je wel graag de Master-opleiding volgen? Dan kun je je kennis en vaardigheden opvijzelen met een pre-Master-cursus.

laura

“Met deze master ben ik klaar voor de toekomst”

Student Master International Leisure, Tourism & Events Management Lees verder
studeren_lwd

Opbouw studie

De opleiding duurt 12 maanden. Tijdens je studie ligt de focus op duurzaamheid en kwaliteit van leven binnen de context van verleden, heden en toekomst. Je onderzoekt gevestigde theorieën op het gebied van vrije tijd en toerisme, je bespreekt actuele cases en je zet scenarioplanning in als instrument om toekomstige ontwikkelingen vast te stellen. Je volgt verschillende onderwijsvormen: seminars, workshops, colleges, presentaties, groepsopdrachten en gastcolleges.

Theoretical Perspectives on Leisure, Tourism & Events

Je verdiept je in bestaande theorieën op het gebied van vrije tijd en toerisme. Je doet dit aan de hand van thema's als vrije tijd, spel, ervaring, cultuur, sociale klasse, levensstijl, mobiliteit, milieu, ontwikkeling en economische systemen. Het doel is dat je een eigen visie ontwikkelt over vrije tijd en toerisme. Je doet een opdracht waarin de relatie tussen management en duurzaamheid centraal staat.

Het concept ‘quality of life’ is steeds belangrijker geworden voor recreatie en toerisme. In dit onderdeel leer je de kwaliteit van leven in relatie tot recreatie en toerisme te onderzoeken en te evalueren. Hierbij leg je ook verbanden tussen de samenleving en organisaties. Dit doe je op een multidisciplinaire en interdisciplinaire manier.

In deze module staat het complexe en dynamische karakter van beleidsvorming voor recreatie en toerisme centraal. Je verkent de kaders en thema's voor de ontwikkeling van beleid, je leert hoe je scenarioplanning moet toepassen en hoe je hiervoor change- en projectmanagement kunt inzetten. Thema’s die voor een toekomstige besluitvormer van groot belang zijn.

Deze drie onderzoeksmodules bereiden je voor om je afstudeerscriptie te schrijven. Je leert hoe je een hedendaags onderwerp uit de recreatieve en toeristische sector definieert, hoe je een evenwichtig en gedetailleerd onderzoeksvoorstel schrijft en hoe je geschikte gegevensverzameling uitvoert en analyseert.

In deze module kun je kiezen uit vier thema’s.

 • Entrepreneurship & Innovation
  In dit versnelde, op onderzoek gebaseerde programma, ontwikkel je de vaardigheden, het kader en de leerervaringen die nodig zijn om zakelijke kansen te creëren in servicegerichte organisaties.
 • Managing Events Organisations
  Je leert over sleutelbegrippen die helpen om te begrijpen hoe je een evenementenorganisatie moet managen. Je leert ook om de concurrentievoordelen te creëren die nodig zijn om succesvol te zijn.
 • ETFI-projects
  In deze module voer je onderzoek uit in een project als onderdeel van een van de onderzoeksprogramma's van de Academie van Leisure & Tourism (ETFI).
 • Current Issues in Heritage
  In deze module leer je om kritisch te kijken naar de potentie van cultureel erfgoed die in de hedendaagse samenleving in een specifieke situatie toegepast kan worden in de leisure, toerisme en events industrie.

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Specialisaties

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Nieuwsgierig hoe de Master International Leisure, Tourism & Events Management het doet in vergelijking met dezelfde masters bij andere hogescholen? Hiervan krijg je een goed beeld in Studie in Cijfers, ook wel de studiebijsluiter genoemd. Je vindt deze op www.studiekeuze123.nl