Jouw toekomst na afronding van Internationale Pabo (ITEPS)

Met het hbo-diploma Iinternationale Pabo op zak kun je lesgeven op particuliere internationale scholen of kiezen uit een scala aan carrières in internationaal onderwijs. Daarnaast zijn de skills die je leert ook zeer gewaardeerd in een ander vakgebied.  

Van de meer dan 13.000 internationale scholen zijn ongeveer 12.500 particulier gefinancierd. Om les te geven op publiek gefinancierde internationale scholen (waarvan de meeste zich in Nederland en Duitsland bevinden) of als je in je eigen land wilt lesgeven, heb je een nationale onderwijsbevoegdheid nodig. Dit is een aanvullende kwalificatie die je kunt behalen nadat je het ITEPS-programma hebt afgerond. Universiteiten in landen zoals Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten bieden een eenjarig programma aan om de bevoegdheid te behalen. Momenteel bespreken we de mogelijkheid van een internationale onderwijsbevoegdhe

Afbeelding
tuition fees and living costs

Inspirerende baan

Je baan als leraar zal net zo inspirerend en creatief zijn als elke andere baan, maar natuurlijk brengt het ook verantwoordelijkheden met zich mee. Als afgestudeerde van ITEPS weet je hoe je je professionele vaardigheden en kennis kunt toepassen om kinderen met verschillende achtergronden te ondersteunen, in verschillende omgevingen en in een multiculturele setting. Je weet hoe je kunt communiceren met ouders en kunt zelfstandig werken, samen met je collega's en andere onderwijsprofessionals.

Je kunt aan de slag als:
  • Leraar internationaal basisonderwijs 

  • Leraar speciaal onderwijs 

  • Educatief medewerker 

  • Remedial teacher 

  • Onderwijsassistent 

  • Schooldirecteur of adjunct-directeur 

Doorstuderen?

Breng je passie voor lesgeven naar een hoger niveau met een masteropleiding. Met de Master Learning & Innovation (specialisatie International Teacher Education) verken je eigentijdse benaderingen van pedagogiek en onderzoek binnen de context van jouw internationale school. De master is een tweejarig deeltijdprogramma dat online specialisatiemodules combineert met residentiële kerncursussen in Nederland. 

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Internationale Pabo op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!