Internationale Pabo (ITEPS)

Praktische zaken Internationale Pabo (ITEPS)

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot deze opleiding.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen 

Om toegelaten te worden tot de opleiding Bachelor Internationale Pabo (ITEps) heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek hier de mogelijkheden.

Intakeprocedure

Alle toekomstige ITEps studenten dienen deel te nemen aan de intakeprocedure. De intakeprocedure bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Het invullen van een vragenlijst en het opstellen van een mini portfolio.
  • Het aanleveren van een CV en een motivatiebrief (maximaal 1 A4 aan tekst) waarin jij jouw eigen achtergrond beschrijft en aangeeft waarom je leerkracht op een internationale basisschool wilt worden.
  • Deelname aan het (online*) assessment (waaronder een intake interview). Voor studenten in het buitenland, op meer dan 500 km van de opleidingslocatie, geldt een online assessment.
  • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) in September 2019.

Meer informatie over de intakeprocedure ontvang je na je inschrijving via Studielink.

 

Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 8.495
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
boeken, readers (eerste jaar) €400
boeken, readers (tweede t/m vierde jaar, per jaar) €250