Internationale Pabo (ITEPS)

Praktische zaken Internationale Pabo (ITEPS)

Bekijk hieronder welke eisen er komen kijken voor de toelating tot de opleiding Internationale Pabo.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen Internationale Pabo

Voor de opleiding Internationale Pabo (ITEPS) heb je één van de volgende diploma’s nodig: 

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek hier de mogelijkheden.

Intakeprocedure

Alle toekomstige ITEPS studenten dienen deel te nemen aan de intakeprocedure. De intakeprocedure bestaat uit de volgende onderdelen:  

  • Het aanleveren van een CV en een motivatiebrief (maximaal 1 A4 aan tekst) waarin jij jouw eigen achtergrond beschrijft, aangeeft waarom je leerkracht op een internationale basisschool wilt worden en wat je verwacht van de opleiding. 

  • Het invullen van een vragenlijst en het (online) maken van een diagnostische rekentoets. 

  • Deelname aan het (online*) assessment (waaronder een intake interview). Studenten in het buitenland, die op meer dan 300 km van de opleidingslocatie wonen, is er de mogelijkheid het assessment online te doen. 

  •  Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) 

Meer informatie over de intakeprocedure ontvang je na je inschrijving via Studielink. 

Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895
Wettelijk collegegeld 2024/2025 € 2.530
Instellingscollegegeld 2024/2025 € 9.730
boeken, readers (eerste jaar) €400
boeken, readers (tweede t/m vierde jaar, per jaar) €250

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!