Afbeelding
ba-internationale-pabo-iteps-vt-mep.jpg
Afbeelding
ba-internationale-pabo-iteps-vt-mep.jpg

Internationale Pabo (ITEPS)

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Meppel
Diploma
Bachelor of Education

Lijkt het jou leuk om met kinderen van verschillende nationaliteiten te werken? Dan is de internationale Pabo (ITEPS) jouw opleiding! Met de opleiding ITEPS word je klaargestoomd om voor de klas te staan op een internationale school. Je krijgt de kans om onderwijs te combineren met je passie voor verschillende culturen en landen. Met de Internationale Pabo wordt je onderdeel van een levendige, internationale community met mogelijkheden die je over de hele wereld brengen. Op een internationale basisschool werk je met kinderen uit verschillende landen en culturen, met verschillende achtergronden en taalvaardigheden.   

Studeren is meer dan alleen met je neus in de boeken. Tijdens de opleiding Internationale Pabo pas je de kennis die je opdoet meteen toe in de praktijk. Je ontdekt je talenten en passies, stapt uit je comfortzone en gaat de uitdaging aan om grenzen te verleggen.

Na afronding van de opleiding Internationale Pabo kun je werken op bijna alle internationale basisscholen ter wereld. Internationale scholen zijn booming door de globalisering, dus je hebt volop baankansen in dit snelgroeiende werkveld.   

Engels als voertaal 

De ITEPS is een Engelstalige opleiding. Op internationale scholen is de voertaal altijd Engels, waardoor het belangrijk is dat je de taal beheerst.  

Daarom kies je voor de opleiding Internationale Pabo: 

  • Top 3-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2023
  • Doe uitgebreid stage- en studie-ervaring op in Nederland, Europa en wereldwijd 
  • Maak gebruik van het ITEPS netwerk: 200+ internationale scholen over de hele wereld.  
  • Word onderdeel van een kleine, betrokken internationale community op en buiten de campus met studenten en docenten uit verschillende culturen over de hele wereld 
  • Krijg les en begeleiding van betrokken docenten met veel persoonlijke aandacht voor jouw ontwikkeling 
  • Je staat tijdens de opleiding veel voor de klas in binnen- of buitenland. 
  • Doe ervaring op met betaalde stages op een internationale basisschool 
  • Leer de skills om les te geven op particuliere internationale basisscholen 
  • Specialiseer je met minors in Nederland of het buitenland; zoals educatie in Zuid-Afrika,  
  • Pas wat je doet en leert meteen toe in de praktijk met Design Based Education 
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag

Studiekenmerken Internationale Pabo (ITEPS) 

De vierjarige opleiding Internationale Pabo in  is een brede en praktijkgerichte opleiding.

Diploma
Bachelor of Education
Start in
september
Locatie
Meppel
Taal
Engels
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

De opleiding Internationale Pabo (ITEPS) in het kort

De opleiding internationale Pabo (ITEPS) heeft een sterke praktische focus en geeft je de kans om uitgebreid stage- en studie ervaring op te doen op internationale basisscholen in Nederland en de rest van de wereld. Je ontwikkelt onderwijskundige, pedagogische en didactische vaardigheden op een tempo dat bij jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling past.  

De Internationale Pabo opleiding heeft een holistische benadering, dat houdt in dat je je niet alleen bezig houdt met intellectuele of academische ontwikkeling, maar ook de sociale en emotionele ontwikkeling van leerlingen. Zo leer je als student om academische, sociale, emotionele én ethische behoeften van jouw toekomstige leerlingen te integreren in je lessen.  

Internationale Pabo (ITEPS) in de praktijk

Je werkt opdrachten die echte uitdagingen uit het klaslokaal behandelen in elk jaar van de opleiding Internationale Pabo. Dat noemen we Design Based Education. Dit doe je in kleine groepen met hulp van de vaardigheden en ervaring van docenten en professionals in het veld. Dat kan gaan over bijvoorbeeld diversiteit in de klas, de impact van socialisatie op leren, het integreren van de Sustainable Development Goals van de Verenigde Naties of het ontwikkelen van een leermiddel voor wiskunde of een ander vak.  

Met Design Based Education leer je feedback gebruiken om je ideeën te verbeteren en flexibeler te worden. Maar ook ontwikkel je tijdens de opleiding Internationale Pabo teamwork- en leiderschap-skills. Je doet praktijkervaring op met onderzoek en het begrijpen van een probleem of situatie. Je oOntwikkelt vervolgens oplossingen en verbetert die met feedback en testen.  

Internationale ervaring opdoen

Als je studeert aan de opleiding Internationale Pabo (ITEPS) combineer je interculturele skills, didactiek (de skill om anderen iets te leren), ontwikkelingspsychologie en wereldburgerschap. Je loopt stage en studeert een deel van de opleiding ITEPS in het buitenland. Hier werk je op een internationale basisschool of studeer je aan een van onze Grand Tour Locaties: Zuid-Afrika, Bali of Thailand. Je kunt ook een uitwisseling doen met een partnerschool. Met meer dan 100 verschillende vakken die NHL Stenden op de verschillende locaties aanbiedt, vind je zeker de perfecte specialisatie voor jou.  

Via RUN-EU (een samenwerking tussen Europese Universiteiten) kun je ook een korter programma in het buitenland doen. Hierin verdiep je je in een onderwerp en werk je samen met studenten uit verschillende disciplines en landen.  

Afbeelding
ervaringsverhaal-Karina-Pohl
“ITEPS leidt je op tot internationale leraar: er gaat een wereld voor je open. Letterlijk.”
Karina Pohl
Student

Wil jij meer weten of wat je gaat doen tijdens de opleiding. Bekijk het studieprogramma van de opleiding Internationale Pabo (ITEPS) op deze pagina.

Wat kun je worden na afronding van de opleiding Internationale Pabo? Alle informatie over jouw toekomst vind je hier.

Hoe kun je toegelaten worden tot de opleiding ITEPS? Wat zijn de kosten en overige belangrijke zaken die je moet weten voordat je je aan gaat melden voor de opleiding.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!