Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Leraar Economie deeltijd

Wil jij jongeren laten zien wat de dagelijkse impact is van de economie op hun leven? Kun jij met sprekende voorbeelden uitleggen hoe een kredietcrisis ontstaat of hoe je een bedrijf runt?

Andere varianten
Studieduur
flexibel
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education

Zoek jij een lerarenopleiding op hbo-niveau die je makkelijk kunt combineren met je huidige baan of studie? Dan is de deeltijdopleiding Leraar Economie iets voor jou!

  • Je behaalt een diploma voor een tweedegraads bevoegdheid.
  • Volg een deel van de opleiding in Groningen.
  • Stippel je eigen persoonlijke studieroute uit op basis van vooropleiding en ervaring.
  • Topopleiding volgens Keuzegids Hbo 2020 en 2021 en Top 3-opleiding in haar soort volgens Keuzegids Hbo 2023.
Afbeelding
Topzegel 2020 & 2021

Topopleiding

De opleiding Leraar Economie is in de Keuzegids Hbo 2020 en 2021 uitgeroepen tot Topopleiding.

Wat staat je te wachten?

De deeltijdopleiding Leraar Economie is een flexibele opleiding met een afwisselend programma van lessen en zelfstudie, dat je aanpast aan je eigen situatie en werkplek. Er is aandacht voor theoretische achtergronden en de wijze waarop je jouw kennis kunt inzetten in het onderwijs. De opleiding biedt alles wat jij nodig hebt op het gebied van pedagogiek, vakkennis, vakdidactiek en voorbereiding op het leraarschap. Je daarnaast les over onderwerpen als bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, marketing, micro- en macro-economie, recht en statistiek.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Education
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
flexibel
Lesdag
Maandag, Woensdag & Donderdag
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Onderwijsprogramma

Afhankelijk van je persoonlijke leerroute duurt de opleiding zo’n twee tot vier jaar, waarbij je twee lesdagen hebt per week. Het onderwijsprogramma bestaat uit acht modules van elk 30 EC’s (studiepunten). In totaal moet je 240 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je de modules doorloopt, bepaal je voor een deel zelf. De totale studielast verschilt per persoon.

Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Op deze manier richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Je kunt deze opleiding geheel in Leeuwarden volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om een deel van je opleiding in Groningen te volgen. In Leeuwarden worden vaklessen, vakdidactiek, de afstudeermodules en de (algemene) beroepsvoorbereiding gegeven. De lessen beroepsvoorbereiding vinden plaats op woensdag tussen 16.00 en 21.15 uur en de andere lessen op donderdag tussen 14.30 en 21.15 uur. In Groningen kun je enkel terecht voor de lessen beroepsvoorbereiding. Deze lessen vinden plaats op maandag tussen 16.00 en 22.00 uur. 

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!