Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Leraar Economie deeltijd

Andere varianten
Studieduur
flexibel
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education

Wil jij jongeren laten zien wat de dagelijkse impact is van de economie op hun leven? Kun jij met sprekende voorbeelden uitleggen hoe een kredietcrisis ontstaat of hoe je een bedrijf runt? Zoek jij een lerarenopleiding op hbo-niveau die je makkelijk kunt combineren met je huidige baan of studie? Dan is de deeltijdopleiding Leraar Economie iets voor jou!

 • Door de Keuzegids Hbo uitgeroepen als Topopleiding in 2020, 2021 en 2024
 • Stippel je eigen persoonlijke studieroute uit op basis van vooropleiding en ervaring
 • Kleinschalige opleiding: docenten kennen je persoonlijk en bieden begeleiding op maat
 • Leer door te doen: al vanaf jaar 1 sta je voor de klas
 • Ontwerp en geef boeiende economie lessen op een middelbare school of MBO
 • Je bedenkt samen met klasgenoten creatieve oplossingen tijdens Design Based Education voor real-life vraagstukken met design thinking (ontwerpen, testen, evalueren, aanpassen) om samen tot sterkere oplossingen te komen
 • Mét de mogelijkheid om een tweede lesbevoegdheid te halen
 • Studeer bij de nummer 1 lerarenopleider van Noord-Nederland
 • Grote baankans na het afstuderen
Afbeelding
Topopleiding keuzegids 2024

Topopleiding

De opleiding Leraar Economie is in de Keuzegids Hbo 2020, 2021 en 2024 uitgeroepen tot Topopleiding.

De opleiding Leraar Economie deeltijd in het kort

De deeltijdopleiding Leraar Economie is een flexibele opleiding met een afwisselend programma van lessen en zelfstudie, dat je aanpast aan je eigen situatie en werkplek. Er is aandacht voor theoretische achtergronden en de wijze waarop je jouw kennis kunt inzetten in het onderwijs. De opleiding biedt alles wat jij nodig hebt op het gebied van pedagogiek, vakkennis, vakdidactiek en voorbereiding op het leraarschap. Je daarnaast les over onderwerpen als bedrijfsadministratie, bedrijfseconomie, marketing, micro- en macro-economie, recht en statistiek.

Studielast

De opleiding Leraar Economie is een deeltijd opleiding. Een opleidingsdag bestaat uit contacturen (colleges en contacturen met docenten en studenten) en zelfstudie. De studiedagen zijn: maandag of woensdag en donderdag. 

Afhankelijk van je persoonlijke leerroute duurt de opleiding zo’n twee tot vier jaar, waarbij je twee lesdagen hebt per week. Het onderwijsprogramma bestaat uit acht modules van elk 30 EC’s (studiepunten). In totaal moet je 240 EC’s halen voor een diploma. Het tempo en de volgorde waarin je de modules doorloopt, bepaal je voor een deel zelf. De totale studielast verschilt per persoon.
Breng je al werkervaring of een diploma mee, dan kun je sneller je diploma halen. Op deze manier richt je een studie in die bij jouw ontwikkeling en studieambities past.

Lesdagen en lestijden van de verschillende modules:

 • Module Oriëntatie op Beroep en Pedagogiek: maandag vanaf 16:00 uur in Groningen of woensdag vanaf 16:00 uur in Leeuwarden. 
 • Module Professioneel Profiel: wordt zowel fysiek als op afstand aangeboden. Op verschillende lesdagen.
 • Andere modules: donderdag vanaf 14:30 uur in Leeuwarden.
 • Minor: de lesdag is afhankelijk van de gekozen minor.

Je kunt deze opleiding geheel in Leeuwarden volgen, maar je kunt er ook voor kiezen om een deel van je opleiding in Groningen te volgen. In Leeuwarden worden vaklessen, vakdidactiek, de afstudeermodules en de (algemene) beroepsvoorbereiding gegeven. 

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Education
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
flexibel
Lesdag
Maandag, Woensdag & Donderdag
Afbeelding
Kosten

.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!