Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Leraar Natuurkunde

Zie jij het als een uitdaging om ingewikkelde zaken op een heldere manier uit te leggen? Kun jij gefascineerd zijn door natuurkundige verschijnselen? Dan is de opleiding Leraar Natuurkunde voor jou!

Andere varianten
Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor of Education
  • Leer door te doen: al vanaf jaar 1 sta je voor de klas.
  • Onderzoek hoe onderwijs het beste vormgegeven kan worden.
  • Studeer af met twee diploma’s door aanvullende vakken bij de opleiding Leraar Scheikunde te volgen.
Afbeelding
Lindsay Stegenga

Open Avond

30 maart 2023, 18:00 tot 21:00

Open Avond

Wat staat je te wachten?

Tijdens de lerarenopleiding Natuurkunde is spanning gegarandeerd! Die ervaar je namelijk bij vakken als elektriciteit & magnetisme en kracht & beweging. Tijdens de propedeusefase behandelen we zowel natuurkunde- als scheikundeonderwerpen, want het eerste jaar van de opleidingen Leraar Natuurkunde en Leraar Scheikunde is gezamenlijk.

In de hoofdfase verdiep je je verder in de natuurkunde, zodat je straks je leerlingen op het vmbo, de onderbouw van havo/vwo of het mbo goed kunt ondersteunen bij de lesstof. Natuurlijk is er ook veel aandacht voor vakdidactiek en leer je hoe je die kennis het beste kunt overdragen.

Om deze studie succesvol te doorlopen is het aanbevolen om een flinke voorkennis te hebben van wiskunde, natuurkunde en scheikunde. Dit niveau is vergelijkbaar met 5 jaar op havoniveau. Wil je weten of je voldoende voorkennis hebt, neem dan contact op met de opleiding.

De opleiding is zo ingericht dat je in de keuzeruimte van het lesprogramma extra natuurkundevakken kunt volgen, waardoor veel studenten met twee bevoegdheden afstuderen. Zo ben je nog breder inzetbaar op de arbeidsmarkt!

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor of Education
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!