Marine Shipping Innovations (Master) deeltijd

Studieopbouw Master Marine Shipping Innovations deeltijd

Tijdens de studie werk je met behulp van praktijkgericht onderzoek en innovatief ontwerpmethodiek aan vraagstellingen en dilemma’s die in het werkveld centraal staan. De opleiding vraagt een nauwe verbinding met de praktijk. Daarom is het belangrijk dat jouw organisatie of werkgever achter je keuze staat om deze master te volgen.

Afbeelding
sfeer

Onderwijsconcept

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. De master Marine Shipping Innovations wisselt studeren op Terschelling af met studeren op afstand; vanaf je werkplek of thuis. Je gebruikt hiervoor een digitale leeromgeving. Je hebt tijdens de studie nauw contact met docenten, die je (online) begeleiden in het behalen van jouw leerdoelen.

Combinatie studie, werk en privé

De master Marine Shipping Innovations is een deeltijdstudie. Dit biedt de mogelijkheid om de studie te combineren met werk, gezin of andere zaken die je tijd vragen. Je volgt een aantal contactweken op onze locatie op Terschelling. In totaal heb je ieder studiejaar vijf van zulke contactweken, waarin je samen met medestudenten lessen volgt. Maar je bent voornamelijk aan het studeren op afstand. Je kiest dan zelf de momenten waarop jij aan de slag gaat!

Opleiding op maat

Op basis van je vooropleiding, ervaring en beschikbare tijd kun je ook een opleidingstraject op maat laten samenstellen. Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van een programma uit verschillende leerlijnen. Voordat je begint aan de opleiding heb je een intakegesprek met de toelatingscommissie waarin jullie samen bespreken of dit voor jou ook mogelijk is.

Werkplek

De opleiding legt een nauwe verbinding met de beroepspraktijk. Daarom is het belangrijk dat jouw organisatie of werkgever bereid is tot intensieve samenwerking.

Locatie

Je studeert aan het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB), één van de best maritieme instituten van Nederland. Het MIWB is onderdeel van NHL Stenden Hogeschool en heeft locaties op Terschelling en in Leeuwarden. Ga je deze master volgen, dan krijg je tijdens de contactweken les op Terschelling. Het MIWB heeft alle faciliteiten in huis om je studie zo professioneel mogelijk te doorlopen, zoals:

  • Maritiem Simulator Trainingscentrum (MSTC)
  • High Voltage-simulator
  • DP-simulator
  • Hydrauliek en koel- en vrieslaboratorium
  • Verschillende opleidingsvaartuigen

Projecten

Innovatie om lasverbindingen te verwijderen op heavy-liftschepen Jumbo Shipping.

Onze student Bob Heikoop heeft voor zijn masteropdracht een mooie innovatie opgeleverd aan zijn werkgever Jumbo Shipping. Hij ontwierp een nieuw prototype bandslijpmachine om tijdelijke zeevasten op het dek van heavy-lift schepen te verwijderen. De nieuwe methode is schoner voor het milieu, beter voor de gezondheid van het personeel en werkt sneller. Jumbo is erg blij met deze innovatie en wil het gaan implementeren aan boord. Bekijk hier de video waarin Bob uitleg geeft over zijn innovatie en aanpak.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Maritiem Instituut Willem Barentsz

Deze opleiding is onderdeel van Maritiem Instituut Willem Barentsz.

Afbeelding
Logo MIWB