Ocean Technology
Maritiem Instituut Willem Barentsz

Studieopbouw Ocean Technology

Ocean Technology is een praktische studie. Iedere week ben je minimaal 4 á 5 uren bezig met het uitvoeren van metingen. Dit zet je in je ‘takenboek’ om zo je ontwikkeling als hydrograaf bij te houden. Belangrijke onderdelen van de studie zijn de projecten waarin je hydrografische vakkennis opdoet. Teamwork is hierbij cruciaal, want ook later tijdens je werk moet je veel samenwerken.

Afbeelding
sfeer-ba-ocean-technology-vt-ter-2.jpg

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Het onderwijsconcept van de opleiding Ocean Technology

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Vakkennis opdoen

Ocean Technology is een praktische studie die veel discipline vraagt. Een belangrijk onderdeel van de studie zijn de projecten waarin je hydrogra­fische vakkennis opdoet. Teamwork is daarbij cruciaal, want ook later tijdens je loopbaan als hydrograaf werk je regelmatig samen.

Excursie surveyschepen

In het eerste jaar bezoek je een surveyschip in de Nederlandse havens. Hierdoor krijg je een goed beeld van hoe ze eruit zien, met welke apparatuur hydrografen werken en wat de sfeer aan boord is.

Hydrografisch hoofdproces

Het hydrografisch hoofdproces gaat over het binnenhalen van een contract tot het afronden van de rapportage.

Aan boord van een meetvaartuig van de Koninklijke Marine of Rijkswaterstaat

In het tweede jaar ga je een week aan boord van een hydrografisch opnemingsvaartuig: het echte werk om hydrografische kaarten te maken op de Noordzee!

Kaarten maken

Je verricht metingen en maakt een dieptekaart van de baai van Terschelling. Ook maak je een topografische kaart van West-Terschelling, met name de kustlijn waarbij je rekening houdt met de invloed van het getij.

Waddenzee in kaart

In het derde jaar breng je een stuk van de Waddenzee in kaart en de scheepswrakken die er liggen. Je gebruikt daarvoor het opleidingsschip en meetapparatuur van het bedrijfsleven.

Getijvoorspelling maken

Met een zelf opgestelde getijmeter maak je een getijvoorspelling. Natuurlijk kijk je of je voorspelling klopt met de werkelijkheid.

Multibeam echoloding

Je leert op een bepaalde manier metingen te verrichten. Een echolood is een dieptemeter. Een multibeam meet via meerdere punten de waterbodem.

Tenderspel

Je speelt de rol van opdrachtgever en bedenkt een reëel project. Collega-studenten, de surveybedrijven, voorzien het project van een technisch haalbaar uitvoeringsplan en geven een offerte af. De financiële aanbiedingen komen bij jouw groepje binnen.

Maritiem Instituut Willem Barentsz

Deze opleiding is onderdeel van Maritiem Instituut Willem Barentsz.

Afbeelding
Logo MIWB