Polymer Engineering (Master) deeltijd
Afbeelding
polymer engineering
Afbeelding
polymer engineering

Polymer Engineering (Master) deeltijd

Studieduur
2 jaar
Start in
september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Master

Werk je in de kunststofindustrie en wil je je verder specialiseren in hoogwaardige (duurzame) kunststoffen? Dan is de Master Degree-opleiding Polymer Engineering jouw studie!

  • Je ontwikkelt je tot expert op het snijvlak van chemie en polymeertechnologie.
  • Je bent van grote waarde voor gerenommeerde technische bedrijven.
  • Je behaalt in twee jaar je Master Degree-diploma.
  • Je studieprogramma is in nauwe samenwerking met de industrie ontwikkeld.
  • Je krijgt les van deskundige (gast)docenten.

Wat staat je te wachten?

Ready for the future? Met de hbo-deeltijdmaster Polymer Engineering leer je als engineer of chemisch technoloog van alles over kunststofmaterialen, verwerking en ontwerp. De werking van polymeren in het productieproces kent voor jou geen geheimen meer. Van Polymer Chemistry, Polymer Engineering tot Polymer Design Engineering: hier draait het allemaal om duurzame kunststoffen, duurzaam produceren en circulaire economie. Jij bent dus klaar voor een duurzame toekomst.

Kunststoffen zijn niet meer weg te denken uit onze high tech samenleving. Maar hoe gedragen kunststoffen zich eigenlijk? De Nederlandse Industrie heeft een grote behoefte aan experts die alle kennis in huis hebben over de verdere ontwikkeling van kunststoffen. De praktische master Polymer Engineering speelt hier volledig op in en richt zich daarom op de duurzame toepassing én productie van kunststoffen in een industriële context. Met deze expertise ben je gewild bij diverse grote bedrijven.

De masteropleiding wordt verzorgd door de hogescholen Windesheim en NHL Stenden en wordt aangeboden als een gezamenlijke opleiding. Je gaat aan het werk op twee locaties: deels in Emmen en deels in Zwolle. Je werkt niet alleen in de collegezalen van beide hogescholen, maar ook in de kunststoflaboratoria van Windesheim en NHL Stenden. Daarnaast ga je aan de slag in de kunststoflaboratoria van het kenniscentrum van NHL Stenden in Emmen, WUR in Wageningen en Polymeerchemie (RUG) in Groningen.

Ontwikkelingen voltijd master

NHL Stenden en hogeschool Windesheim onderzoeken de mogelijkheden van het starten van een voltijd variant van de masteropleiding Polymer Engineering. Hiermee hopen we nog meer professionals op te leiden om Nederland te ondersteunen op weg naar een circulaire economie. Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen rondom het onderzoek en meld je aan voor de nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief 

Studiekenmerken

Diploma
Master
Start in
september
Locatie
Emmen & Zwolle
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Afbeelding
Kosten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!