
“Het verbouwen van huizen draait om meer dan steentjes stapelen, het gaat ook over de bewoners!”
Werk je in de zorg- of welzijnssector en wil jij je professioneel ontwikkelen? Vraag jij je af hoe je kwetsbare mensen nog beter kunt ondersteunen en begeleiden? Dan is de flexibele associate degree Service, Welzijn & Zorg iets voor jou!
Ben je geïnteresseerd in de Ad Service, Welzijn & Zorg deeltijd en wil je graag meer weten over de opleiding? Bekijk dan het informatiefilmpje over de opleiding via: https://www.youtube.com/watch?v=OU5Q1D1opfc
Het eerstvolgende instroommoment is februari 2021.
Heb je naar aanleiding van het filmpje nog vragen, stuur dan een mail naar trienke.wolters@nhlstenden.com of neem telefonisch contact op: 06-53710217.
De samenleving verandert in hoog tempo en daarmee ook de behoeftes van de kwetsbare mens. Dit vraagt om nieuwe kennis en vaardigheden op de werkvloer. Daarom hebben wij de hbo-opleiding Service, Welzijn & Zorg ontwikkeld in nauwe samenwerking met het werkveld en het mbo. Jouw eigen werk staat centraal in het flexibele programma, dat je kunt aanpassen aan jouw behoeften en leerdoelen.
De opleiding richt zich op jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling bij de ondersteuning en begeleiding van de kwetsbare mens. Hoe blijf je up-to-date in een werkveld dat steeds verandert? Hoe kijk je kritisch naar jouw eigen handelen? Welke stappen kun je zelf zetten om een bijdrage te leveren aan de sociale sector?
De deeltijdopleiding Service, Welzijn & Zorg is een flexibele opleiding met een afwisselend programma, dat je aanpast aan je eigen situatie en werkplek. Je oriënteert je op jouw ontwikkeling binnen de sociale sector in een studie op hbo-niveau. Leren op de werkplek is een essentieel onderdeel binnen de opleiding. Een praktijkleerplek, al dan niet betaald, is belangrijk om de verschillende eenheden te kunnen afronden.
Het volledige programma bestaat uit 120 EC’s (studiepunten). Omdat dit een flexibele opleiding is, hangt de studieduur af van jouw ervaring en hoe jij - samen met je studiecoach - het programma inricht. In een regulier deeltijdtraject wordt een programma van 120 EC’s in twee studiejaren afgerond.
Wil je deze opleiding in februari starten? Lees hier alles over inschrijven.
Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.
Werkplekleren is een essentieel onderdeel van de opleiding. Daarom is het belangrijk dat je minimaal 16 uur per week werkt in het domein van de zorg of welzijn. Dit mag een betaalde of een onbetaalde functie zijn.
Werk je al in het sociale domein? Dan kun je (een groot deel van) de praktijkopdrachten op je eigen werkplek uitvoeren. Daarnaast kun jij praktijkervaring opdoen bij andere instellingen of organisaties, afhankelijk van je interesse en leervraag.
“Het verbouwen van huizen draait om meer dan steentjes stapelen, het gaat ook over de bewoners!”
De studie bestaat uit acht verschillende modules. Je geeft zelf richting aan de inhoud en vorm van je studie. Leren kan bijvoorbeeld plaatsvinden op je eigen werkplek, in zogeheten learning communities met andere studenten of in digitale leeromgevingen.
Jij wordt een professional die kan reflecteren op het eigen werk en dat van anderen. Je bevordert de kwaliteit van de branche op meso- en microniveau. Je volgt hiervoor de onderstaande modules:
Met een flexibele deeltijdopleiding geef je zelf richting aan jouw studie: jij staat aan het roer! Dit betekent dat je zelf de koers, de snelheid, de tijdsduur en je eindbestemming bepaalt.
Deze studie is een flexibele opleiding. Het leertraject wordt afgestemd op jouw ervaring en behoefte. Hierdoor is de opleiding goed te combineren met jouw werk en privésituatie!
Flexibele opleidingen worden aangeboden vanuit de regeling ‘experimenten flexibilisering hoger beroepsonderwijs voor volwassenen’. Voor deze geaccrediteerde deeltijd- en duale opleidingen zal de komende jaren specifieke aandacht worden gegeven aan het zo flexibel mogelijk aanbieden van de opleiding voor werkenden.