Afbeelding
opleiding
Afbeelding
opleiding

Service, Welzijn & Zorg (Ad)

Deze tweejarige opleiding op hbo-niveau is uniek in Nederland en bereidt je voor op werk waarmee je jouw talenten inzet voor kwetsbare mensen.

Variaties op deze studie
Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Meerdere locaties
Diploma
Associate degree

Heb je een mbo-diploma in de zorg of welzijn en zoek je een vervolgopleiding op hbo-niveau? Of heb je een havo- of vwo-diploma en wil je je ontwikkelen tot zorg- of welzijnsprofessional die klaar is voor de toekomst? Dan is de associate degree (Ad) Service, Welzijn & Zorg in Leeuwarden of Emmen jouw studie.

  • Binnen twee jaar een diploma op hbo-niveau.
  • Unieke opleiding in Nederland.
  • Zet jouw talenten in voor kwetsbare mensen.

Wil je meer informatie over de opleiding ontvangen of heb je vragen? Meld je dan aan voor één van de online voorlichtingsbijeenkomsten over de opleiding via: https://edu.nl/kykjh.  

Afbeelding
 Studiekeuze Felicia

Open Dagen

Zaterdag 13 november (op locatie) Dinsdag 16, woensdag 17 en donderdag 18 november (online), Kies een tijdstip naar keuze op locatie of kom online tussen 17.00-21.00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

De samenleving verandert razendsnel en daarmee ook de behoeftes van de kwetsbare mens. Het werk in de zorg en welzijn verandert mee. Tijdens de studie ontwikkel je de vaardigheden die je nodig hebt om deze mensen te ondersteunen, nu én in de toekomst. Zo leer je cliëntgericht werken en te handelen vanuit de servicegedachte.

Alles wat je leert tijdens de studie pas je direct toe in de praktijk. Bijvoorbeeld bij een leerbedrijf, bij een organisatie die je zelf uitzoekt of in een project dat je soms samen met studenten van andere Ad-opleidingen doet. Je gaat zo aan de slag met actuele theorie, maar ontwikkelt ook belangrijke vaardigheden zoals samenwerken, kritisch reflecteren en denken in oplossingen: de 21st century skills.

Studiekenmerken

Diploma
Associate degree
Start in
februari & september
Locatie
Emmen & Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Lesdag
Maandag
Afbeelding
ervaringsverhaal-martha-klijnstra.jpg
“De opleiding zet mij aan het denken, nu wil ik blijven leren.”
Afbeelding
ervaringsverhaal-martha-klijnstra.jpg
Martha Klijnstra
Student Ad Service, Welzijn & Zorg