Studieopbouw Associate degree Sociaal Werk

Deze studie behandelt acht verschillende thema’s. Bij elk thema ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling en bijbehorende kennis en vaardigheden.

Al vanaf het eerste jaar krijg je een mix van theoretische kennis en praktijkopdrachten. Deze opdrachten doe je bijvoorbeeld bij zorg- en welzijnsinstellingen in de regio of bij leerbedrijven waar we mee samenwerken. Of je werkt samen met studenten van onze andere associate degrees aan een vraagstuk uit de praktijk.

Afbeelding
sfeer

Het onderwijsconcept van de opleiding Social work

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Je persoonlijke studiecoach

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de Ad Service, Welzijn & Zorg. Daarom krijg je vanaf de eerste dag een eigen studiecoach. Samen met deze coach ontdek je bijvoorbeeld welke doelgroep goed bij je past en welke richting jij jouw studie gaat geven. Omdat jouw coach weet wat er speelt in het werkveld, kan deze je goed begeleiden bij de studie, stages en praktijkopdrachten.

 

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!