Sociaal Werk (voorheen Service, Welzijn & Zorg)

Studieopbouw Associate degree Sociaal Werk

Deze studie behandelt acht verschillende thema’s. Bij elk thema ga je aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling en bijbehorende kennis en vaardigheden.

Al vanaf het eerste jaar krijg je een mix van theoretische kennis en praktijkopdrachten. Deze opdrachten doe je bijvoorbeeld bij zorg- en welzijnsinstellingen in de regio of bij leerbedrijven waar we mee samenwerken. Of je werkt samen met studenten van onze andere associate degrees aan een vraagstuk uit de praktijk.

Afbeelding
sfeer

Studeren aan NHL Stenden

De wereld van morgen wordt bepaald door de mensen van vandaag. Jij speelt daarin een belangrijke rol.

Wij vinden het belangrijk dat ons onderwijs goed aansluit op de praktijk. Daarom werken we nauw samen met het werkveld. Je werkt met medestudenten in kleine groepen aan opdrachten uit de praktijk. Je leerdoelen staan daarbij centraal. Onze docenten kennen je en begeleiden je daarbij. Zo leer je alle vaardigheden en doe je de kennis op die je straks nodig hebt om als professional het verschil te maken. Alle opleidingen van NHL Stenden werken toe naar Design Based Education (DBE), waarbij co-creatie met het werkveld centraal staat. Dit doe je in kleine groepen van studenten, docenten, onderzoekers, lectoren en professionals uit het werkveld.

Je persoonlijke studiecoach

Persoonlijke ontwikkeling is een belangrijk onderdeel van de Ad Service, Welzijn & Zorg. Daarom krijg je vanaf de eerste dag een eigen studiecoach. Samen met deze coach ontdek je bijvoorbeeld welke doelgroep goed bij je past en welke richting jij jouw studie gaat geven. Omdat jouw coach weet wat er speelt in het werkveld, kan deze je goed begeleiden bij de studie, stages en praktijkopdrachten.

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!