Jouw toekomst na afronding van de Bachelor Social Work

Onze maatschappij gaat uit van de eigen kracht en zelfredzaamheid van mensen. Dat vraagt om een nieuwe kijk op sociaal werk. Als sociaal werker ben jij niet langer de uitvoerende kracht, maar steeds vaker een verbinder die voor jouw cliënt de inzet regelt van familie, vrienden en hulporganisaties.

Loopbaan

Met jouw brede basis ben je op veel verschillende plekken inzetbaar: in sociale wijkteams, bij Vluchtelingenwerk of in de verslavingszorg, maar ook bij poppodia, wijkcentrums of in het schoolmaatschappelijk werk. Daarnaast kun je ook aan de slag als specialist op één bepaald gebied, bijvoorbeeld als reclasseringsmedewerker, ouderenwerker, gezinsvoogd of medewerker in de jeugdzorg.

Doorstuderen

Wil jij na de bacheloropleiding een stapje verder met een masteropleiding? Bij NHL Stenden Hogeschool kun je verschillende masters volgen, bijvoorbeeld de master Social Work (in samenwerking met de Hanzehogeschool), de master Pedagogiek en de master Health Innovation. Ook is het mogelijk een universitaire masteropleiding te gaan volgen. Iedere universiteit kan je daarover informeren.

Afbeelding
Studiekeuze123

Studie in cijfers

Ontdek en vergelijk de opleiding Social Work op studiekeuze123.nl en kies je opleiding!

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!