Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Minor

Composite Design Solutions

Start in
februari
Ec
30 EC's
Locatie
Emmen

Bij het volgen van de minor Compostite Design Solutions werk je aan een project, waarbij je contact hebt met specialisten in dit vakgebied. In dit project leer en ervaar je hoe producten worden gemaakt en ontworpen van composieten. Je krijgt een realistisch inzicht in de technieken en technologieën voor de productie en hoe de benodigde tooling wordt gemaakt en gebruikt.

Inhoud van de minor

In het project ga je in een kleine groep concreet aan de slag met een aantal van de Composite Design Solutions thema's. Je wordt hierbij begeleid door een ervaren deskundige. Dit project start direct aan het begin van de minor en loopt gedurende het hele semester. Door te werken aan een project ontwikkel je je kennis er ervaring op het gebied van engineering en managen van je project in een realistische werkomgeving.

Opzet van de minor

De Minor heeft de omvang van 30 EC, die in twee delen van 15 EC worden uitgekeerd.

In nauwe samenwerking met klanten zoals Fokker Aerospace, Oosterhof & Holman en Holtkamper, werk je in projectvorm aan realistische cases aan de ontwikkeling van nieuwe producten en technologie. Door de intensieve samenwerking met de klant werk je aan de realisatie van producten en processen zoals:

  • Servogestuurd applicatieplatform in goede staat met robots voor Composite Research
  • Ontwerp en bouw van een composiet chassis voor een vouwwagen
  • Composiet brug. Ontwerp en prototyping van een voetgangers- of fietsbrug gemaakt van (bio-) composieten.

  

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag