Composite Design Solutions deel 2

Wil jij alles te weten komen over composieten? Welke producten er gemaakt worden van deze met vezel versterkte hars? En hoe je ze ontwerpt? In deze minor leer je de technieken om composiet te verwerken tot een product. Door grote plaatdelen van composietmateriaal over lange afstanden aan elkaar te lassen. De minor is ontwikkeld samen met het lectoraat Duurzame Kunststoffen en met Fokker Aerostructures. Fokker doet veel onderzoek naar de mogelijkheden van composiet en gebruikt het om vliegtuigonderdelen lichter te maken.

  • Je bedenkt en maakt je eigen product.
  • Je doet een opdracht voor een bedrijf uit het werkveld.
  • Je volgt workshops bij Fokker.

Kenmerken

Startmoment

  • April

Locatie

  • Emmen

Taal

  • Nederlands

EC's

  • 15 EC's

Type minor

  • Voor specifieke hbo-opleiding(en)

Interessegebied

  • Techniek

Inhoud van de minor

In deze minor ga je een product van composieten ontwerpen en ontwikkelen. Dit ga je doen voor een externe opdrachtgever uit het werkveld met begeleiding van experts en projectbegeleiders van onze hogeschool. Je volgt workshops bij Fokker Aerostructures en krijgt van hun hulp bij ontwerpen en berekenen.     

De minor gaat zowel over het produceren, bewerken als over het gebruiken van composieten. Vakken als materiaalkunde en sterkteleer worden hier toegespitst op (duurzame) composieten. Hiervoor krijgen studenten diverse bedrijfsbezoeken, workshops bij Fokker Aerostructures en diverse lessen op de hogeschool. Leidend is het project dat ze doen voor een externe opdrachtgever, de vakken en workshops zijn ondersteunend. 

Opzet van de minor

Minor Composite Design Solutions 2 15 EC Slagingsnorm
Project leerbedrijf 15 EC 5,5

Toetsing

Voor composieten wordt een tentamen gehouden. De rest zal plaatsvinden via een assessment (Design Review).  Zowel voor minor deel 1 als voor minor deel 2 zal een assessment plaatsvinden waarin vooral beoordeeld wordt op werkzaamheden en beroepsproducten      

Doelgroep

Deze minor is geschikt voor studenten die een stap willen maken in het ontwerpen met (duurzame) composieten of meer willen weten over de (duurzame) materialen.   Enige voorkennis met ontwerpen, sterkteberekeningen of materiaalkunde is aan te raden.    

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.