Alumna Bertina Algra ontvangt de koning in haar netwerkcentrum: “Een hele eer”

Afbeelding
Willem-Alexander, Bertina Algra

Het gebeurt niet elke dag dat de koning aankomt in Sint Jacobiparochie, maar woensdag was het toch echt Willem-Alexander die een bezoek bracht aan het Friese dorp. De reden? Om een kijkje te nemen bij netwerkcentrum De Opstap van Bertina Algra, alumnus van de opleiding Sociaal Werk bij NHL Stenden.

Het doel van netwerkcentrum De Opstap is de leefbaarheid in Sint Jacobiparochie en omgeving te verbeteren door op laagdrempelige wijze mensen met elkaar te verbinden. Het is een plek in het dorp waar iedereen mee mag en kan doen, gezien wordt en van betekenis kan zijn voor een ander. De Opstap wordt onder andere ondersteund door het Oranje Fonds.

Koning Willem-Alexander werd bij zijn bezoek aan De Opstap rondgeleid langs onder meer de huiskamer waar een taalles plaatsvond, de werkplaats, het atelier, de moestuin en de keuken. Hij sprak met vrijwilligers, deelnemers aan de verschillende activiteiten en initiatiefneemster Bertina Algra.

Foto's: Patrick van Katwijk / Oranje Fonds

Algra kijkt met een trots en bijzonder gevoel terug op het bezoek van de koning. “Het was fantastisch om ons belangrijke werk te kunnen laten zien aan de koning. Een hele eer om de hem deze middag rond te mogen leiden. Hij nam de tijd voor iedereen en was oprecht geïnteresseerd in ons team van waardevolle vrijwilligers.”

Betekenisvolle ontmoetingsplek

Algra begon met De Opstap in 2020. Sinds 2023 zijn studenten van de opleiding Social Work actief in het netwerkcentrum. Aan het lectoraat Sociale Kwaliteit van NHL Stenden vroeg Algra om de waarde van haar initiatief zichtbaar te maken, bekeken vanuit verschillende perspectieven. Uit het onderzoek bleek al dat De Opstap een betekenisvolle ontmoetingsplek is.

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...