Bedrijfsleven maakt live kennis met de andere kijk van NHL Stenden

Afbeelding
Een andere plek voor innoveren

Op 30 augustus maakte een groep van ruim 40 belangstellende bedrijven, overheden, collega onderwijsinstellingen en partijen als Wetterskip en Circulair Fryslân live kennis met onze andere kijk op innoveren. Patrick van Aalst, projectleider Atelier Digitale Didactiek en Job van ’t Veer van het lectoraat Digitale Innovatie Zorg en Welzijn trapten af met een bewustwordingsworkshop over ons Design Based Education-onderwijsconcept. Ze vroegen de deelnemers in 30 seconden een eend van legosteentjes te bouwen. Iedere eend was anders en dat was precies wat ze wilden bereiken. Het geeft weer dat we per persoon onze eigen kennis en ervaring inbrengen; de kracht van samenwerken.

Niet alleen een andere kijk, ook een 'andere' plek

NHL Stenden mixt opleidingen, vakgebieden en sectoren. Betrekt een frisse blik van buiten, start bijzondere samenwerkingen op en gebruikt verrassende methodieken. Dit gebeurt niet alleen binnen de muren van de collegezalen, maar vooral ook daarbuiten in een inspirerende omgeving. Soms midden in de praktijk, want daar ontstaan innovaties die het verschil maken. Tijdens "Een andere plek voor innoveren" maakten de belangstellenden uit het bedrijfsleven na de DBE-introductie een rondje langs enkele van deze ateliers en hoorden het verhaal erachter.

 

Van de Blokhuispoort, via Truus weer terug naar de hogeschool 

De tour ging onder andere langs de Blokhuispoort, waar Atelier Future Design Factory coordinator (en CMD Docent) Eric Voigt en collega Erik Prins vertelden over de community van hbo- en mbo-studenten die samenwerken aan complexe vraagstukken uit het werkveld. De ruimte van de multidisciplinaire minor Future Design Playground bevindt zich hier naast het FabLab van het Friesland College. Ook bracht de groep een bezoek aan het ‘Inclusive Community Lab Fryslân’. Midden in de Leeuwarder woonwijk Huizum-West draait hier het project ‘Gewoon bij Truus’. Teamleider en docent Social Studies Ellen de Bruin gaf samen met haar collega's en een enthousiaste student een kijkje in de keuken. Tussendoor nam Directeur Campus & Facility Management Mathijs Rutten de deelnemers in de bus mee in de 'andere' keuze voor locaties en inrichtingen van ateliers. De tour ging aan het eind van de middag langs het ‘Recycle Lab’, waar de groep werd ontvangen door docentonderzoekers Femke Jaarsma en Judith Ogink. In dit lab zijn studenten aan de slag gegaan met een verzoek vanuit de visserijsector. De vraag was: wat te doen met de oranje plastic polypropyleen die overal in zee en op het strand te vinden is? De tour sloot af in Restaurant Wannee waar chefkok en docent Albert Kooij (auteur van het boek ‘De Nieuwe Nederlandse Keuken’) zijn inzet liet zien voor alles wat vers van het land komt.

Ook nieuwsgierig naar onze andere kijk?

Laat je vraag/opmerking hier achter.
 

Bekijk hieronder de foto's!