In de media: Dankzij Manué Gerrits (MIWB) varen de veerboten van Doeksen een stuk zuiniger

Afbeelding
Manué Gerrits

Manué Gerrits doet onderzoek naar een efficiëntere en zuinigere oversteek van de veerboot van en naar Terschelling. Daarmee maakt de student Maritime Innovations indruk binnen rederij Doeksen en het Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) van NHL Stenden. Zoveel, dat hij genomineerd werd voor de LC Awards 2024. De Leeuwarder Courant sprak hem.

Kan de overtocht van Harlingen naar Terschelling en vice versa zuiniger? Manué Gerrits ontwikkelde een algoritme waardoor veerboten Willem Barentsz en Willem de Vlamingh van Doeksen een constant toerental kunnen houden. Met positieve gevolgen voor het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot.

Hij zat op de veerboot onderweg naar Terschelling wat te dommelen toen hij het plotseling merkte: het toerental van de motor veranderde om de haverklap. Vreemd, dacht Manué Gerrits (46). Want varen met wisselende toerentallen, dat is niet bepaald zuinig.

Lees het hele artikel op de website van de Leeuwarder Courant.

LC Awards

Manué Gerrits is met zijn project genomineerd voor de LC Awards. Hier worden de beste studentenprojecten bekroond van de Friese scholen Aeres, Campus Fryslân, Firda, Van Hall Larenstein en NHL Stenden. Ook NHL Stendenstudenten Dagmar Kroes, Marijke Dijkstra en het duo Lyanna Oostra en Marja Odink maken kans om in de prijzen te vallen. De finale vindt plaats op dinsdag 11 juni in Leeuwarden.

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...