In de media: 'De rollen zijn omgedraaid: NHL Stenden-studenten komen niet zomaar stagelopen bij een hotel'

Afbeelding
Industry Fair 2023, Ronnie Zeemering

Bijna honderd (inter)nationale werkgevers presenteerden zich woensdag tijdens de Industry Fair XL aan zo'n duizend studenten van de opleidingen Hotel Management School Leeuwarden, Leisure & Events Management en International Tourism Management. Zo oriënteerden zij zich in het WestCord WTC Hotel in Leeuwarden alvast op potentiële stage- en werkplekken. De Leeuwarder Courant was aanwezig voor een reportage.

Uit: Leeuwarder Courant (30 november 2023). Door: René Smid. Foto: Ronnie Zeemering

Bijna honderd bedrijven, van (inter)nationale hotelketens tot landelijke en regionale hospitality- en toerismebedrijven, zetten tijdens de Industry Fair XL – feitelijk een stagemarkt – in het WTC-hotel in Leeuwarden hun beste beentje voor. Van Accor, Hilton, Intercontinental Hotels Group tot De Krim Texel, Landal GreenParks, RAI Amsterdam en WestCord Hotels: ze waren er allemaal.

Door de krapte op de arbeidsmarkt, en zeker in de hotel-, gastvrijheids- en vrijetijdssector, is het van groot belang via pitches en speeddates te laten zien waarom zij een goede potentiële werkgever kunnen zijn voor de bijna 1000 studenten van de opleidingen Hotel Management School Leeuwarden, Leisure & Events Management en International Tourism Management.

Lees het hele artikel op LC.nl.