Jarige koning bezoekt Innovatieplein bij NHL Stenden in Emmen

Afbeelding
Koningsdag 2024 in Emmen, Vincent Voet

Emmen rolde op zaterdag 27 april de oranje loper uit voor koning Willem-Alexander. Samen met de leden van de koninklijke familie vierde hij zijn verjaardag in de Drentse stad. Tijdens deze feestelijke dag bezocht hij – als onderdeel van een wandeling langs 9 pleinen – ook het Innovatieplein bij NHL Stenden. Daar maakte hij in een bloemenweide van circulaire plastics kennis met Plastic Positivity.

Circulaire plastics

Plastics zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Maar zoals iedereen weet, hebben plastics ook een keerzijde. Ze breken vaak niet of zeer slecht af als ze in het milieu terecht komen en ze worden gemaakt uit eindige fossiele bronnen, zoals aardolie. Bij NHL Stenden in Emmen doen ze er alles aan om te voorkomen dat er nieuw plastic uit aardolie bijkomt. Zo worden er circulaire plastics ontwikkeld en gerecycled, een resultaat van een samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Plastic Positivity

Emmen is een stad van innovatie. Daarom maakte de koninklijke familie tijdens Koningsdag kennis met Plastic Positivity op het Innovatieplein. In een bloemenweide met meer dan duizend 3D geprinte bloemen van circulaire plastics kreeg de familie een introductie van studenten en Vincent Voet (lector Circular Plastics) over deze grote stap in het oplossen van een wereldwijd probleem.

Vincent Voet: “Het was ontzettend leuk om met het koninklijk paar in gesprek te gaan over de kansen die wij zien en de innovaties die wij ontwikkelen op het gebied van circulaire plastics." Binnen zijn werk als lector voor het lectoraat Circular Plastics van NHL Stenden houdt Vincent zich bezig met de transitie naar een toekomstbestendige plastics economie in Noord-Nederland en daarbuiten.

Afbeelding
Koningsdag 2024 in Emmen, Vincent Voet II

Tijdens het koninklijke bezoek stonden de studenten van NHL Stenden de tuin aan te harken, het gras te maaien en bloemetjes te prikken. Ze gingen in gesprek met de koninklijke familie en deelden daarna de bloemen uit aan de bezoekers. “Ik vond het spannend om op het plein te staan, maar geweldig om mee te maken”, zei één van de studenten. Met het verspreiden van deze Plastic Positivity gaf NHL Stenden een duurzaam tintje aan Koningsdag.

Bloemen voor zorg en welzijn

En om het verhaal helemaal circulair te maken, worden de bloemen na afloop van Koningsdag door studenten van NHL Stenden aangeboden aan mensen met een begeleidings- en/of hulpvraag en eenzame ouderen in en rondom Emmen. Zo blijven de bloemen ook na het bezoek van de koning kleur in de regio brengen.

Heb je het bezoek van de koning op tv gezien? En ben je benieuwd waar alle prachtige bloemen van gemaakt zijn? Ga dan naar www.plasticpositivity.nl en lees meer over het Innovatieplein.

Afbeelding
nhl_circular_plastics_1_0.jpg

Over het lectoraat Circular Plastics

De opdracht van het lectoraat Circular Plastics is de transitie naar een toekomstbestendige plastics economie in Noord-Nederland te stimuleren. De ontwikkeling van duurzame materialen en processen voor kunststoffen kunnen bijdragen aan verantwoord en minder grondstoffengebruik. Wat dat betreft is er een wereld te winnen: onze planeet. Bij de ontwikkeling van circulaire innovaties zijn we geïnspireerd door diezelfde planeet en haar wonderbaarlijke natuur.

Sustainable Development Goals

Dit nieuws draagt bij aan...