Studenten Ramon en Maarten winnen met hun start-up Nitro Tea de Enterprijs 2023

Afbeelding
Nitro Tea, Enterprijs

Nitro Tea van Ramon Kok en Maarten Vloon is donderdag uitgeroepen tot de beste Friese studentenonderneming van 2023. De twee NHL Stendenstudenten werden in de Kanselarij in Leeuwarden tot de grote winnaars gekroond tijdens de finale van de Enterprijs. Zij gingen naar huis met een geldprijs van 2.500 euro en een halfjaar start-upondersteuning.

Na het pitchen riep de jury - bestaande uit Abel Reitsma, Linda Vermaat en Klaas Kooistra - Nitro Tea uit tot winnaar van de avond. Ramon (student Communication & Multimedia Design) en Maarten (minorstudent Entrepreneurship) brengen met hun start-up een gezonde ijsthee op de markt, met een unieke smaakervaring door de toevoeging van stikstof.

In de eindstrijd van de Enterprijs namen Ramon en Maarten het op tegen drie andere finalisten. Van de vier start-ups zijn er drie opgezet door studenten van NHL Stenden. Naast Ramon en Maarten met Nitro Tea stonden ook Kevin van Uem (met Zeedrang) en Mats Dekker (met Target Reality) in de finale.

Afbeelding
Enterprijs 2023

Foto's: Enterprijs 2023

Enterpijs

Aanmelden voor de volgende editie van Enterprijs is al mogelijk. Enterprijs wordt mede mogelijk gemaakt door Founded in Friesland, Leeuwarden Student City, Gemeente Leeuwarden, Inqubator Leeuwarden, Leeuwarder Courant, Center for Entrepreneurship, de Noorderlingen en de Friese kennisinstellingen.

Het Center for Entrepreneurship

Alle NHL Stendenfinalisten zijn bij hun hogeschool ook aangesloten bij het Center for Entrepreneurship. Het Center for Entrepreneurship is in het leven geroepen door NHL Stenden – met ‘ondernemend’ als een van de kernwaarden – om (toekomstige) ondernemers, freelancers en zzp’ers verder te helpen en het mogelijk te maken om tijdens de studie te werken aan de eigen onderneming.