Andries van Wieren. One of our originals

“Als lead-drummer van Sister Sledge tourde ik de hele wereld rond. Nu ben ik artistmanager van verschillende bands in binnen- en buitenland en woon ik weer tussen de koeien en schapen in Nederland. Het is een te gekke muziekreis die ik de afgelopen jaren heb afgelegd.

Humans_andries_van_wieren

Van Pop R&B tot muziekmanagement tot lesgeven. Andries doet het allemaal. Hij heeft de wereld rondgereisd als drummer en is nu gesetteld op het Nederlandse platteland. Nou ja, gesetteld?

Als metalhead met lang haar startte ik mijn avontuur aan het conservatorium. Ik drumde 8 uur op een dag en kon er geen genoeg van krijgen. Toen de kans zich voordeed om op te treden met Sister Sledge - van het nummer ‘We are family, I got all my sisters with me.’ – greep ik die met beide handen aan. Van Cannes naar Las Vegas, we vlogen de hele wereld over. Ik ontmoette de meest bijzondere mensen. En toch voelde ik na een tijdje dat het tijd was om iets anders te gaan doen. Want het optreden zelf zag ik steeds meer als iets wat moest om van de muziek rond te komen. 

Nu run ik mijn eigen bedrijf als artistmanager, waarbij onze bands op grote festivals staan zoals: Pinkpop, Lowlands, Glastonbury en Sziget. Dat zijn natuurlijk de stages waar je als artiest van droomt. Natuurlijk hebben wij ook mindere tijden gekend, zoals drie jaar geleden tijdens de coronapandemie. Het ene na het andere optreden werd gecanceld, dus besloot ik om er iets naast te doen. En zo belandde ik als docent bij NHL Stenden. 

Dat bevalt me nog steeds zo goed, dat ik het nu met elkaar combineer. Mijn werkweek telt vaak 60 tot 70 uur, maar dat is voor mij geen probleem. Ik doe wat ik het liefst doe: werken met jongeren.️ Door de studenten weet ik precies wat er speelt en leeft in de samenleving. En andersom probeer ik hen natuurlijk ook wat mee te geven. Ik geloof echt in het stellen van doelen, zelfs als ze nog vaag zijn. Ze fungeren als kompas en zorgen voor nieuwe mogelijkheden.” 

Andries van Wieren, docent Muziek Management