Carmen Lisa Peper. One of our originals

“Een boeking die met hoofdletters in mijn agenda staat is Awakenings. Een festival waarvan ik altijd al heb gedroomd. Ik sta tussen artiesten waar ik vroeger veel inspiratie uithaalde. Als klein meisje was ik namelijk altijd al met muziek bezig. Ik verzamelde elektronische muziek en ik kon daar helemaal in opgaan. Toen ik later met mijn ouders mee mocht naar festivals waar ik veel techno hoorde, was ik helemaal verkocht. Ik vond die sound fantastisch.   

Humans_carmen_lisa-peper

Welke datum staat met hoofdletters genoteerd in jouw agenda? Voor onze student Lisa is dat de dag als ze als DJ optreedt op het festival van haar dromen.

Er waren destijds niet veel vrouwen die techno draaiden. Het was nogal een mannenwereld op het podium. Maar de muziek deed echt iets met mij. Vaak dacht ik na over hoe ik het anders zou doen als ik daar achter de draaitafel zou staan. Na een tijdje besloot ik om het zelf te leren. Ik begon met draaien in kleine clubs en inmiddels is het veel groter geworden. Ik sta op festivals waar ik vroeger zelf graag heen ging, zoals: Amsterdam Dance Event, Loveland, Dockyard Festival en Loveparade Berlijn. Het geeft mij kippenvel van top tot teen als ik muziek draai voor 500.000 mensen. Het is bizar om te zien hoe je zo’n grote groep mensen kunt inspireren.  

Binnenkort verhuis ik voor de muziek naar Amsterdam. Ik ga mijn eerste plaat uitbrengen en doen waar ik gelukkig van word: het inspireren van mensen. Soms zegt iemand wel eens tegen mij: oh, wat heb jij veel geluk. Maar daar geloof ik niet zo in. Geluk creëer je zelf. Het komt je niet zomaar aanwaaien. Je zult er hard voor moeten werken. En je angsten opzij moeten zetten. Want aan het eind van de dag heb je altijd wel een reden om iets niet te doen. Maar waarom zou je niet juist een reden zoeken waarom je het wél moet doen?”    

Carmen Lisa Peper, student Ondernemerschap & Retailmanagement