Zoë. One of our originals  

“Mijn vader, moeder en broertje achterlaten in Australië, toen ik twee jaar geleden naar Nederland ging om te studeren, was heel moeilijk. Toch wilde ik deze kans om meer van de wereld te zien niet laten schieten en zou ik deze keuze meteen nog een keer maken. Mijn moeder is van oorsprong Nederlands. Daardoor spreek ik de taal en heb ik veel familie hier wonen. Nederland is dus een beetje mijn ‘home away from home’.  

zoe-hon

"Mijn vader, moeder en broertje achterlaten in Australië was heel moeilijk."

Wel is het een enorm contrast met Australië. Ik ben daar opgegroeid op een boerderij tussen de wijngaarden, waar we onze eigen kippen, vruchtenbomen en groentetuin hadden. De rust en ruimte die we daar hadden kan ik hier ontzettend missen. Waar ik in Australië soms dagen achter elkaar geen mensen zag, moest ik hier voor mijn studie ineens dagelijks in projectgroepen werken. Ook de supermarkt en het wonen midden in het centrum is soms heel overweldigend.  

Ik zoek daarom regelmatig de rust en ruimte op, met mijn tent en backpack. Ik ga dan naar één van de mooie bossen in Nederland om te kamperen. Regen of niet, midden in de natuur voel ik me het meest thuis en heb ik het gevoel dat ik leef. Ook neem ik wekelijks een duik in de koude, Nederlandse wateren met een groepje vrienden. Zo kan ik gelukkig mijn liefde voor de natuur steeds meer ook in Nederland vinden.”   

Zoë Mapley, student Tourism Management