Jeremy. One of our originals  

“Nog niet zo lang geleden stond ik nog midden in het leven. En nu is de keiharde realiteit dat ik me niet meer zonder stok, rollator of rolstoel kan verplaatsen. Iets wat nog altijd moeilijk te bevatten is. In 2021 heb ik de diagnose MS gekregen. Mijn wereld stortte compleet in. Wat ooit begon met kleine kwaaltjes, is nu uitgegroeid tot iets waar ik elke minuut van de dag aan herinnerd wordt. De kleine kwaaltjes waar ik het over heb, waren mijn tintelende handen en voeten. Ik verloor soms uit het niks mijn evenwicht en voelde me vaak duizelig. 

Jeremy-hon

"Mijn hoofd wist wat ik moest doen, maar mijn lichaam volgde opeens niet meer."

“Toen ik op een dag met ons hondje Brody wilde gaan rennen, kwamen mijn benen niet meer op dat tempo vooruit. Mijn hoofd wist wel wat ik moest doen, maar mijn lichaam volgde ineens niet meer. Toen ik met deze klachten bij de huisarts kwam, dachten ze eerst nog dat het door de stress kwam. Uiteindelijk kreeg ik na verschillende scans te horen dat er allemaal witte vlekjes op mijn ruggenmerg en hersenen waren te zien. De keiharde diagnose? Multiple Sclerose, oftewel MS. Best gek voor een jongen die altijd zo onbevangen en enthousiast in het leven stond. 

“Voor mijn ziek zijn, was ik druk met mijn studie, ging ik op stap met vrienden en werkte ik in de horeca. In het weekend liep ik met 5 borden tegelijk door het restaurant te sjouwen. Nu is het loopje van de bank naar de keuken al een uitdaging voor mij. In Nederland ben ik inmiddels uitbehandeld. De enige optie die overblijft is een stamceltransplantatie in Mexico. Dit kost 60.000 euro en wordt niet verzekerd. Ik ben daarom met mijn vriendin, familie en vrienden een stichting begonnen: Jeremy Beats MS. Want dat is wat ik gá doen. Ik ga niet opgeven en blijf vechten voor een mooie toekomst. Ik moet en zal later een papa worden, die net zoals ieder ander, leuk met zijn kinderen kan spelen.”  

   Jeremy Latty, student Leraar Engels