Jessica. One of our originals 

“Een beetje leuk kijken, lachen en lopen? Missverkiezingen zijn veel meer dan alleen dat! Door mijn deelname afgelopen jaar is mijn zelfvertrouwen enorm gegroeid. Ik ben namelijk vroeger gepest. En hoewel mensen altijd zeggen dat je daar juist sterker van wordt, ben ik van mening dat het juist iets is waar je mee leert leven. Het blijft altijd dicht bij je en je blijft altijd een beetje wantrouwig. En het heeft mij een langere tijd best in de weg gezeten. 

Jessica-hon

"Iets in mij zei dat ik het moést doen."

Het was voor mij daarom ook een grote stap om me op te geven voor een verkiezing, maar iets in mij zei dat ik het moést doen. Toen ik tijdens mijn eerste missverkiezing uiteindelijk in de top-8 eindigde, vond ik het wel mooi geweest. Het was een superleuke ervaring, maar nu was het tijd om me te focussen op mijn studie. Totdat vorig jaar een bekende mij opbelde met de vraag of ik meeging naar Maleisië om Nederland te vertegenwoordigen. Ik belde mijn vader en sprak mijn twijfels uit. Hij is mijn grootste cheerleader en zei direct: gaan! 

Een paar weken later stond ik vol trots in mijn nationale kostuum en had van die grote, Friese klompen aan. Ik voelde me trots en zelfverzekerd. En ik wist: dit is de beste keuze die ik kon maken. Ik heb in die week zoveel geleerd over hoe ik mezelf moet presenteren en heb vrienden gemaakt over de hele wereld. Zo zie je maar dat je je twijfels soms echt opzij moet zetten en er gewoon voor moet gaan.” 

Jessica Lageman, student European Studies