Lieneke. One of our originals 

“Op een regenachtige herfstdag speurde ik mijn keukenkastjes en zolder af, op zoek naar mokken die hun tweede leven konden starten op school. Inmiddels pronkt er al maanden een wisselend en kleurrijk mokkenaanbod in de kast bij de Espressobar. Iedereen kan een mok pakken en gebruiken voor koffie of thee. Zo gebruiken we veel minder kartonnen bekertjes en werken we samen aan een duurzamer NHL Stenden. 

Lieneke_700x700_rood

"Op een regenachtige herfstdag speurde ik mijn keukenkastjes en zolder af."

Als iemand me vraagt of ik vertrouwen heb in de toekomst van de aarde, wil ik daar volmondig ‘ja’ op kunnen antwoorden. Maar dan wil ik dat wel kunnen doen omdat ik daar zélf mijn steentje aan heb bijgedragen. Daarom ben ik heel bewust bezig met duurzaam leven. Ik vind het fijn om dat heel praktisch en behapbaar te doen. Ik vraag mezelf bijvoorbeeld steeds af of ik misschien een bewustere keuze kan maken. Zo gooi ik sinds kort het kookwater van de bloemkool in de tuin. Minder verspilling en is hartstikke goed! 

Soms duizelt het me, al die manieren waarop ik nog beter en bewuster kan leven. Dan zie ik door de bomen het bos niet meer. Ik begrijp het daarom heel goed als anderen niet weten waar ze moeten beginnen. Maar soms maken we het grootste verschil met de kleinste aanpassingen. Door bijvoorbeeld zelf een mok mee te nemen, of een vintage jurkje te kopen in plaats van een nieuwe. En dat verschil maken hoef je niet in je eentje te doen. Alleen als iedereen op zijn of haar eigen manier een duurzaam steentje bijdraagt, maken we samen een positieve impact.”  

Lieneke van der Wal, practical facilitator coffee corners