Merijn. One of our originals  

“Toen ik in het Olympisch stadion liep voor de openingsceremonie, voelde ik mij als het jongetje van vroeger die naar de Efteling ging. Het was zo magisch, het leek wel een sprookje. Afgelopen februari mocht ik de 500 meter in Beijing schaatsen. Maar daarvoor moest ik natuurlijk eerst de kwalificatie winnen om mee te mogen doen. Toen dat gebeurde werd dit door Nederland als een complete verrassing gezien. Ik ben natuurlijk nog hartstikke jong en behoorde ook niet tot de topfavorieten.  

Merijn-hon

"Toen ik ‘s avonds in bed lag, kwam langzaamaan het besef."

Na de winst checkte ik direct mijn telefoon. Ik werd overspoeld door berichtjes en gemiste oproepen. Maar ik belde direct het thuisfront. Mijn ouders waren apetrots en dat gaf mij zo’n onbeschrijfelijk gevoel.️ Toen ik ‘s avonds in bed lag, kwam langzaamaan het besef. Ik ga gewoon naar de Olympische Spelen, hoe vet! Op de verjaardag van mijn zus was het eindelijk zover, ik mocht de 500 meter schaatsen.  

Door corona kon mijn familie er helaas niet bij zijn. Ik kijk daarom ook uit naar volgend jaar. Dan hoop ik mijn familie na de wedstrijd gewoon te kunnen knuffelen. Zij betekenen namelijk alles voor mij. Ik heb van hen de passie voor schaatsen meegekregen. Maar door het overlijden van mijn oma heb ik ook ingezien dat er meer is dan schaatsen. Natuurlijk is het een belangrijk onderdeel in mijn leven. Maar ik studeer daarnaast ook aan de opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. Ik vind het belangrijk om mij niet op één ding blind te staren. Er is zoveel meer in het leven.”  

Merijn Scheperkamp, student Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek