Tim. One of our originals  

“Daar stond ik dan, op de middenstip. Om me heen was het een kabaal van jewelste. Iedereen schreeuwde en zong. Het stadion leek wel te bewegen, zo uitzinnig van vreugde was de menigte. Speler of supporter: even was iedereen een. Of ik echt goede beelden heb geschoten weet ik niet meer. Maar dit moment, toen FC Emmen promoveerde, is wel een van mijn mooiste herinneringen. 

Tim_700x700_rood

"Je haalt de jongen wel uit het stadion, maar het stadion niet uit de jongen."

Ik kwam bij de club terecht toen ik zestien was. Van de marketingmanager mocht ik mijn Twitch-wedstrijd livestreamen op een event. Dat beviel goed, want niet veel later vroeg hij me of ik content voor de socials van FC Emmen wilde maken. Lang hoefde ik daar niet over na te denken: ik kom uit Emmen en houd van voetbal en entertainen. Wat er toen gebeurde had ik nooit durven dromen. 

Als content creator heb ik alle mooie momenten en overwinningen in het echt mogen meemaken. Ik heb bij zoveel toffe wedstrijden aan de zijlijn staan juichen en heb bijna alle stadions van binnen mogen bewonderen. En die sfeer in het stadion is echt met geen pen te beschrijven. Iedere supporter weet wat ik bedoel. 

Het was even slikken toen ik afscheid nam van de club. Maar ik had mijn mbo-diploma op zak en wist altijd al dat ik wilde doorstromen naar het hbo. Nu focus ik me vooral op mijn opleiding. Maar helemaal stilzitten kan ik niet. Daarom werk ik parttime bij een bedrijf dat de personal branding van sporters doet. Ik ben blij dat ik sport en content maken nu weer met elkaar kan combineren. Je haalt de jongen wel uit het stadion, maar het stadion niet uit de jongen.”  

 Tim Langenberg, student Ad Online Content Creator