Tsjerk. One of our originals  

"Als dit maar goed komt. Dat dacht ik toen ik ’s ochtends wakker werd. De hele nacht had ik zenuwachtig liggen draaien, bang dat mijn stem het zou laten afweten. Die avond stond ik drijfnat van de regen met mijn andere koorleden op het podium. De adrenaline gierde door mijn lijf. In het publiek spotte ik mijn vader. Met een grote glimlach op zijn gezicht maakte hij een foto. En toen ik mijn eerste noot zong gleed alle spanning van me af. 

Tsjerk-hon

"Die avond stond ik daar, drijfnat van de regen. De adrenaline gierde door mijn lijf."

Ik zat in college toen ik het bewuste mailtje kreeg. ‘Gefeliciteerd! The Passion 2023’ stond er in de onderwerpregel. Eerst snapte ik er niets van. Mijn auditie ging toch niet goed? Dat ik een plekje in het koor zou bemachtigen had ik niet verwacht. Direct startte ik met het instuderen van de nummers. Alleen, want pas tijdens de laatste repetitie zongen we samen. Toen ik alle verschillende stemmen bij elkaar hoorde viel alles op zijn plek. Kippenvel! 

Vroeger genoot ik niet altijd van optreden. Soms voelde ik zoveel spanning dat er op het podium geen noot meer uit mijn keel kwam. Dat iets wat ik het allerliefste doe me zoveel stress oplevert, vind ik zonde. Zingen is mijn uitlaatklep, de manier waarop ik emoties verwerk. Dat moet vooral leuk blijven, vind ik. Een professionele zangcarrière heeft daarom nooit hoog op mijn wensenlijstje gestaan. Maar dat ik na dit leuke avontuur vaker het podium beklim sluit ik niet uit. 

Tsjerk Buruma, student Communicatie