Locatie

De Thorbecke Academie vind je bij NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden: dé hbo-stad van het noorden. Leeuwarden is een historische stad met goede voorzieningen. Hou je van uitgaan, dan kun je terecht in talloze kroegen, discotheken en eetcafés. Met de studentensportkaart sport je voor weinig geld bij een van de vele sportclubs. Is kunst en cultuur meer jouw ding? Ook daarin blinkt Leeuwarden uit. Niet voor niets is de stad uitgeroepen tot Culturele Hoofdstad van Europa 2018!

Adres, parkeren en OV

Adres

Thorbecke Academie
​NHL Stenden Hogeschool Leeuwarden
Rengerslaan 8-10
8917 DD Leeuwarden
thorbeckeacademie@nhl.nl
+31 (0)58 251 18 88

Postadres

Postbus 1080
8900 CB Leeuwarden

Parkeren

Voor fietsen, brommers en scooters is er een fietsenkelder met 2.000 plekken onder het gebouw. De ingangen zijn aan de zuidkant (bij de grote hal) en de westkant (aan de Rengerslaan). In de fietsenkelder is ook een oplaadpunt voor elektrische fietsen.

Kom je met de auto? Neem de inrit naar NHL Stenden Hogeschool en je komt vanzelf op het parkeerterrein. Parkeren is het eerste uur gratis. Parkeer je langer, dan betaal je € 1,- per dag voor medewerkers en studenten (met gebruik van NHL Stenden-kaart) en € 2,50 voor andere gebruikers. Op een Open Dag is parkeren gratis.

Openbaar vervoer

Neem vanaf het busstation Leeuwarden CS buslijn 612. Overdag gaat er iedere 10 minuten een pendelbus van en naar de Rengerslaan. ’s Avonds rijdt de bus elk half uur. Je neemt dan buslijn 8 en stapt in en uit bij halte ‘Eebrug’. Met lijn 36 kan ook, deze rijdt om het half uur van de halte ‘NHL Hogeschool’ naar het station (niet andersom).

Tijdens een Open Dag rijden er tussen 09.30 uur en 16.45 uur pendelbussen vanaf het busstation naar NHL Stenden. De pendelbussen vertrekken vanaf de bushalte voor Treinvervangend Vervoer. Je wordt voor de deur van onze hogeschool afgezet en hier vertrekken de bussen ook weer.