Sprekers Startcongres

Vitale Economie: De Kracht van de Regio

otto-raspe

Otto Raspe

Otto Raspe: hoofd RaboResearch Nederland Regio's en Thema's

Otto heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van onderzoek naar sectorale, regionale en stedelijke ontwikkelingen, de impact van ruimtelijke investeringen en economische benchmarks in een breed welvaartsperspectief.

Otto pleit voor meer aandacht voor regio’s in economisch beleid

john-vernooij

John Vernooij

John Vernooij: algemeen directeur van Omrin en bestuursvoorzitter Circulair Friesland

John is algemeen directeur van het duurzaamste bedrijf van Nederland (2019), bestuursvoorzitter van het Innovatiepact Fryslan en mede-oprichter van BeTech, een acceleratorprogramma voor cleantech startup bedrijven.

“De coronacrisis maakt duidelijk dat we afhankelijk zijn van een globaal systeem. Ik denk dat de regio weer veel krachtiger gaat worden.”

rob-jansen

Rob Jansen

Rob Jansen, directeur van logistieke dienstverlener Chain Logistics

Een baan zonder sollicitatiegesprek, het kan bij Chain. Social Enterprise Chain Logistics neemt nieuwe medewerkers aan via het grensverleggende concept van Open Hiring. “Het mooie van de aanpak is dat je mensen binnenhaalt die supergemotiveerd zijn om aan het werk te gaan.”

bakschik-martirosian

Bakschik Martirosian

Bakschik Martirosian, CEO

Bakschik won met BMTEC de ‘Drentse Startup 2017’ en was hiermee de meest veelbelovende jonge Drentse onderneming van 2017. In coronatijd draaide BMTEC een omzetgroei van 250 procent, omdat ze anti-coronaschermen gingen lasersnijden. “Corona dwong ons om creatief te zijn.”

arjo-kamp

Arjo Kamp

Arjo Kamp: directeur Rabobank Leeuwarden

Arjo zet zich in voor financiële zelfredzaamheid van jongeren en ouderen. Geeft gastcolleges “Een financieel gezond leven” Daarnaast wil hij de regionale economie versterken door ondernemers helpen te groeien en circulair, duurzaam en innovatief ondernemen te stimuleren.