We x Design x The World 2024

Welkom bij WDTW24! Ga met ons mee voor een spannende persoonlijke bijeenkomst op Rengerslaan 10, waar je (opnieuw) contact kunt maken met ontwerpers, kunstenaars, designstudenten, designliefhebbers en andere coole mensen. Mis deze kans niet om te netwerken en een geweldige tijd te beleven met je collega-makers. Zie je daar! 

In mei organiseren wij de opvolger van You x Design x The World 22. Omdat het een echte samenwerking is tussen de kunst- en designminnende opleidingen van NHL Stenden hebben we de naam iets aangepast: 

Wij x Ontwerp x De Wereld

De betrokken programma's? 
CMDLWD, de masters Serious Gaming, Design Driven Innovation, Health Innovation en Kunsteducatie en de bachelors Beeldende Kunst- en Vormgevingseducatie en Theatereducatie. WDTW24 is de volgende stap in het samenbrengen van ontwerpers uit onze regio en daarbuiten. De club van mensen die het idee delen dat wij als makers een positieve impact willen hebben op de wereld. Trouwens ook de groep mensen met wie het best leuk is om rond te hangen (iets over een bloedgroep). WDTW24 is de hint naar een Design Week. Een week waarin we niet perse veel extra’s doen, maar wel veel samen brengen. Denk aan workshops, tentoonstellingen, lezingen en borrels. 

Ah en ja, het is zowel in het Nederlands als in het Engels. 

Afbeelding
We x Design x The World 2024

Wanneer

  • 13 mei 2024 13:30 uur 

  • 14 mei 2024 13:30 uur 

  • 15 mei 2024 12:15 uur 

Programma

Bekijk het volledige programma

Afbeelding
WDTW Keynote Bernard Maarsingh

Keynote: Bernard Maarsingh

Dag 1 - 13 mei 2024

Op dag 1 van WDTW24 spreekt Bernard M. Maarsingh hoe we emoties kunnen inzetten voor onze wereld (lees verder als je wilt weten of dit iets goeds iets 😉). 

Bernard is fervent voorstander van het idee dat emoties besmettelijk zijn, zelfs succes is besmettelijk en anders luiheid wel. Als je elkaar dan toch aansteekt, maak er dan gebruik van! 

Hij is specialist psycholoog in de vakgebieden Arbeid en Organisatie en Gezondheidszorg en nadrukkelijk bezig met vernieuwing in de zorg. Dat doet hij ook als trainer en ondernemer. Hij is CEO van Maarsingh en Van Steijn en founder van Kana (Jamzone), Therapieland, GripXR, NeuroRC en de vitaliteitsfabriek.  

 Zijn missie in het leven: de wereld viraal besmetten met positieve emoties. 

Afbeelding
WDTW Keynote Friederike Schubert

Keynote: Friederike Schubert

Dag 3 - 15 mei 2024

Op dag 3 zal Friederike Schubert spreken vanuit haar werk als dramaturg bij het Noord Nederlands Toneel + Club Guy & Roni. 

In haar rol als gezelschapsdramaturg neemt Schubert de leiding over de theatervisie van NITE en werkt nauw samen met het artistieke team aan het repertoire, de talentontwikkeling en het ensemble. 
Voordat ze bij NITE kwam, was Schubert artistiek leider bij Schauspiel Hannover, waar ze al samenwerkte met NITE’s directeur Guy Weizman. Ze staat bekend om haar vermogen om interdisciplinaire voorstellingen te creëren en is niet bang om "vet buiten de lijnen te kleuren met grote dikke strepen". 

Met een achtergrond in theaterstudies van de theateracademie van Hamburg en een masteropleiding aan de Toneelacademie Maastricht, brengt Schubert een schat aan ervaring en een kritische, integere benadering naar ons podium. Ze is gepassioneerd over het aankaarten van hedendaagse sociale vraagstukken door middel van kunst en hoopt een gemeenschap te vormen die openlijk en duurzaam discussieert over thema's als seksisme, racisme en homo-hostiliteit.