Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
Afbeelding
ba-docent-beeldende-kunst-en-vormgeving-vt-lwd.JPG
Afbeelding
ba-docent-beeldende-kunst-en-vormgeving-vt-lwd.JPG

Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Studieduur
4 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Je bent graag bezig met maken: tekenen, schilderen, modelleren, vormgeven of fotograferen. Je hebt een ondernemende, onderzoekende en eigenzinnige houding. Je wilt je eigen talenten verkennen en je hebt creatieve ideeën. Je brengt het kunstvak graag over op anderen, of dit nu op een school is, voor een instelling of binnen je eigen onderneming. Herken jij je hierin? De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV), waar jij je ontwikkelt tot docent met ondernemingszin, is dan iets voor jou.

Een afwisselend studieprogramma

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving staat bekend om het afwisselende studieprogramma: werken in ateliers, fotograferen op locatie, museumbezoek, en het (samen) maken van beeldend werk en educatief materiaal. De combinatie tussen aandacht voor docent- én kunstenaarschap en de toegankelijke sfeer binnen een kleinschalige opleiding is kenmerkend voor de Beeldende Kunst en Vormgeving opleiding.

Persoonlijke leerroute

Geen student is gelijk. Daarom geven we jou de mogelijkheid om onder begeleiding een deel van je opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving zelf in te vullen. Door bijvoorbeeld zelf te kiezen uit verschillende projecten in het werkveld, minors en stageplekken ontdek je waar jouw talenten en ambities liggen.

Tevreden studenten

Studenten van de Docent Beeldende Kunst en Vormgeving opleiding zijn zeer te spreken over hun studie. Ze waarderen vooral de groepsgrootte en de mate waarin je zelf je studie kunt vormgeven. Deze opleiding is al 6 jaar lang Topopleiding volgens de Elsevier Keuzegids.

  • Door de Keuzegids Hbo 2024 voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding
  • Opleiding met aandacht voor creativiteit én docentschap
  • Studeer bij de nummer 1 lerarenopleider van Noord-Nederland
  • Veel projecten uit de praktijk
  • Werk met specifieke materialen en technieken
  • Kleinschalige opleiding: docenten kennen je persoonlijk en bieden begeleiding op maat
  • Na afloop heb je grote baankans, waarbij je aan alle klassen in het voortgezet onderwijs les mag geven
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag Voltijd

4 juni 2024, 16.00 - 20:00 uur

Open Dag
Afbeelding
Topopleiding keuzegids 2024

Topopleiding

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is in de Keuzegids Hbo 2024 voor het zesde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.

Studiekenmerken Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

De vierjarige bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is een kleinschalige opleiding. De studie start in september in Leeuwarden.

Diploma
Bachelor
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
4 jaar
Afbeelding
Kosten

De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving in het kort

Tijdens je studie docent Beeldende Kunst en Vormgeving volg je verschillende vakken waarin je je kennis, vaardigheden en houding in samenhang ontwikkelt. Je houdt je in ateliers bezig met projecten vanuit de opleiding en het werkveld. Deze praktijkvragen werk je uit volgens de Design Based Education (DBE)-onderzoekscyclus. Hiervoor krijg je theorie vanuit de kunstgeschiedenis en onderwijskunde aangeboden en leer je werken met verschillende materialen en technieken.

Samen onderzoek je een artistieke of educatieve praktijkvraag en kom je met vernieuwende ideeën. Daarin heb je de ruimte om je eigen fascinaties verder te verkennen en je talenten te ontwikkelen. Om zeker te weten dat jouw idee werkt, test je jouw plan in de praktijk. Tijdens de lerarenopleiding Beeldende kunst en Vormgeving leer je dus door te proberen en te doen. Aan de hand van feedback van medestudenten, opdrachtgevers en/of docenten scherp je jouw idee steeds verder aan tot het dé oplossing biedt voor het vraagstuk. Wil je meer weten over het studieprogramma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving? Bekijk de pagina over de studieopbouw

Studielast

De studielast van deze opleiding is 40 uur per week. Je bent dus 5 dagen per week met je studie bezig. Dit bestaat uit ongeveer 20 contacturen (colleges en contacturen met docenten en studenten) en 20 uur zelfstudie.

Vergelijkbare opleiding

Afbeelding
ervaringsverhaal-iris
“De Docent opleiding Beeldende Kunst en Vormgeving is zoveel meer dan alleen docentschap.”
Afbeelding
ervaringsverhaal-iris
Iris Huisintveld
Student Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!