Studiekenmerken Docent Beeldende Kunst en Vormgeving
De vierjarige bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is een kleinschalige opleiding. De studie start in september in Leeuwarden.
Je bent graag bezig met maken: tekenen, schilderen, modelleren, vormgeven of fotograferen. Je hebt een ondernemende, onderzoekende en eigenzinnige houding. Je wilt je eigen talenten verkennen en je hebt creatieve ideeën. Je brengt het kunstvak graag over op anderen, of dit nu op een school is, voor een instelling of binnen je eigen onderneming. Herken jij je hierin? De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving (DBKV), waar jij je ontwikkelt tot docent met ondernemingszin, is dan iets voor jou.
De opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving staat bekend om het afwisselende studieprogramma: werken in ateliers, fotograferen op locatie, museumbezoek, en het (samen) maken van beeldend werk en educatief materiaal. De combinatie tussen aandacht voor docent- én kunstenaarschap en de toegankelijke sfeer binnen een kleinschalige opleiding is kenmerkend voor de Beeldende Kunst en Vormgeving opleiding.
Geen student is gelijk. Daarom geven we jou de mogelijkheid om onder begeleiding een deel van je opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving zelf in te vullen. Door bijvoorbeeld zelf te kiezen uit verschillende projecten in het werkveld, minors en stageplekken ontdek je waar jouw talenten en ambities liggen.
Studenten van de Docent Beeldende Kunst en Vormgeving opleiding zijn zeer te spreken over hun studie. Ze waarderen vooral de groepsgrootte en de mate waarin je zelf je studie kunt vormgeven. Deze opleiding is al 7 jaar lang Topopleiding volgens de Keuzegids.
De vierjarige bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving is een kleinschalige opleiding. De studie start in september in Leeuwarden.
Tijdens je studie docent Beeldende Kunst en Vormgeving volg je verschillende vakken waarin je je kennis, vaardigheden en houding in samenhang ontwikkelt. Je houdt je in ateliers bezig met projecten vanuit de opleiding en het werkveld. Deze praktijkvragen werk je uit volgens de Design Based Education (DBE)-onderzoekscyclus. Hiervoor krijg je theorie vanuit de kunstgeschiedenis en onderwijskunde aangeboden en leer je werken met verschillende materialen en technieken.
Samen onderzoek je een artistieke of educatieve praktijkvraag en kom je met vernieuwende ideeën. Daarin heb je de ruimte om je eigen fascinaties verder te verkennen en je talenten te ontwikkelen. Om zeker te weten dat jouw idee werkt, test je jouw plan in de praktijk. Tijdens de lerarenopleiding Beeldende kunst en Vormgeving leer je dus door te proberen en te doen. Aan de hand van feedback van medestudenten, opdrachtgevers en/of docenten scherp je jouw idee steeds verder aan tot het dé oplossing biedt voor het vraagstuk. Wil je meer weten over het studieprogramma Docent Beeldende Kunst en Vormgeving? Bekijk de pagina over de studieopbouw
De studielast van deze opleiding is 40 uur per week. Je bent dus 5 dagen per week met je studie bezig. Dit bestaat uit ongeveer 20 contacturen (colleges en contacturen met docenten en studenten) en 20 uur zelfstudie.
Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!