Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Praktische zaken Docent Beeldende Kunst en Vormgeving

Hieronder vind je de toelatingseisen en informatie over de toelatingsprocedure voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

Afbeelding
sfeer

Toelatingseisen

Om toegelaten te worden tot de opleiding Bachelor Docent Beeldende Kunst en Vormgeving heb je één van de volgende diploma’s nodig:

Toelatingsassessment

Om je te kunnen inschrijven voor de opleiding DBKV moet je eerst een toelatingsassessment. Het toelatingsassessment bestaat uit een gesprek over je portfolio met eigen beeldend werk en de resultaten van de thuiswerkopdracht(en).

Data toelatingsassessment:

  • 12 juni 2023
  • 28 augustus 2023

Meld je aan voor het toelatingsassessment

Voorbereidingstraject

Bij het toelatingsassessment is je portfolio van groot belang. Omdat het best lastig is een portfolio samen te stellen bieden wij, onder professionele begeleiding van onze docenten en studenten, een voorbereidingstraject aan. Dit traject is niet verplicht, het toelatingsassessment wel.

In vijf workshopavonden kun je vanuit verschillende invalshoeken aan de slag met uiteenlopende technieken en materialen. Aan het einde van het voorbereidingstraject heb je beeldende producten gemaakt die je kunt gebruiken voor je portfolio en het toelatingsassessment voor de opleiding Docent Beeldende Kunst en Vormgeving.

De kosten voor het voorbereidingstraject bedragen € 50,00.

Data voorbereidingstraject

  • 8 februari 2023

  • 15 februari 2023

  • 22 februari 2023

  • 8 maart 2023

  • 15 maart 2023

Meld je aan voor het Voorbereidingstraject

Portfoliocheck

Tijdens de Open Dagen en Open Avonden van NHL Stenden is er gelegenheid voor een individuele portfoliocheck door een student of docent. Tijdens deze check bekijken we samen met jou je werk. We adviseren je dan over een goede voorbereiding op het toelatingsassessment. Ga je naar een Open Dag of Open Avond waar onze opleiding aanwezig is? Kom dan vooral langs en neem je portfolio mee!

Bekijk onze evenementen

 


Korting op je collegegeld

Vanwege het grote tekort aan leraren, kun je gebruik maken van verschillende regelingen voor subsidie. Wanneer je geen recht hebt op studiefinanciering, kan je hierdoor toch voor een klein bedrag studeren. Check Tegemoetkomingen en subsidies lerarenopleiding - DUO om te zien hoeveel korting je kan krijgen op je collegegeld.

Voldoe je niet aan de toelatingseisen?

Wanneer je niet aan de toelatingseisen voldoet, zijn er verschillende manieren waarop je mogelijk toch toegelaten kunt worden. Bijvoorbeeld via een toelatingstoets of een 21+ toelatingsonderzoek. Ontdek de mogelijkheden.

Kosten

Als student betaal je elk jaar collegegeld. Hoeveel collegegeld je betaalt hangt af van een aantal factoren, zoals je nationaliteit en je al behaalde diploma’s in het hoger onderwijs. Lees hier meer over de collegegelden en de hoogte daarvan.  

Ga jij voor het eerst studeren aan het hbo? Dan betaal je in het eerste jaar waarschijnlijk de helft van het collegegeld wanneer je een voltijd, deeltijd of duale opleiding gaat volgen (m.u.v. een master). Wil je een lerarenopleiding volgen? Dan betaal je waarschijnlijk in zowel het eerste als in het tweede jaar de helft van het collegegeld. Lees meer over deze regeling.

Wettelijk collegegeld 2022/2023 € 2.209
Instellingscollegegeld 2022/2023 € 8.495
Wettelijk collegegeld 2023/2024 € 2.314
Instellingscollegegeld 2023/2024 € 8.895