Afbeelding
m-kunsteducatie-dt-gron.JPG
Afbeelding
m-kunsteducatie-dt-gron.JPG

Kunsteducatie (Master) deeltijd

Studieduur
2 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Groningen
Diploma
Master

Ben je een professional in de kunsteducatie? Bijvoorbeeld op een school, in een kunstcentrum, bij een organisatie voor amateur- of professionele kunst? Werk je met jongeren, ouderen, amateurs of professionals? Ben je actief in een bestaande organisatie of juist daarbuiten, bijvoorbeeld op het gebied van community art?

Dan weet je hoe belangrijk het is om als professional ontwikkelingen bij te houden en je kennis te verbreden en te verdiepen. Om zelfstandig toegepast onderzoek uit te voeren in een werkomgeving die snel verandert. Om complexe vraagstukken uit de praktijk adequaat te kunnen aanpakken. 

Zoek je naar een opleiding die je kunt combineren met je huidige baan? Dan is de master Kunsteducatie in deeltijd iets voor jou!

  • In de landelijke peiling van de Keuzegids scoort deze master bovengemiddeld
  • Maatwerk voor jouw persoonlijke situatie
  • Starten in februari of september
Afbeelding
Meet the originals deeltijd open dag

Open Dag Deeltijd

4 juni 2024, 16:00 - 20:00 uur

Open Dag

De deeltijd Master Kunsteducatie in het kort

De Master Kunsteducatie is een tweejarige deeltijdopleiding voor beginnende en ervaren professionals in het kunsteducatieve veld. Met een interdisciplinair studieprogramma biedt de opleiding verbreding en verdieping op reeds bestaande bachelor-competenties en beroepskwalificaties. Hierbij ligt de nadruk op innovatie en kwalitatieve professionalisering door actuele kennis, experiment, dialoog en onderzoek. Deze bekostigde masterstudie wordt als joint degree aangeboden door de Hanzehogeschool Groningen en de NHL Stenden Hogeschool.

De studie bestaat uit 3 Masterwerkplaatsen waarin de rollen van kunstenaar, educator en onderzoeker centraal staan. Tijdens de laatste Masterwerkplaats positioneer je de verworven kennis actief en ondernemend in het werkveld. Lees meer hierover bij de studieopbouw.

Studiekenmerken

Diploma
Master
Start in
februari & september
Locatie
Groningen
Taal
Nederlands
Studieduur
2 jaar
Lesdag
Maandag
Afbeelding
Kosten

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!