Afbeelding
m-design-driven-innovation-vt-lwd.jpg
Afbeelding
m-design-driven-innovation-vt-lwd.jpg

Design Driven Innovation (Master)

Andere varianten
Studieduur
1 jaar
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Master

De vraagstukken in de maatschappij worden steeds complexer; denk hierbij onder andere aan de schaarste van grondstoffen, de voedseltransitie, de verdeling van welvaart en (positieve) gezondheid. Voor deze “wicked problems” (genetwerkte problemen) is geen pasklare oplossing beschikbaar. Deze vraagstukken moeten we op een andere manier benaderen en vragen om een nieuwe aanpak. Wil jij expert worden in het aanpakken van deze complexe maatschappelijke vraagstukken? Wil je in samenwerking met andere vakgebieden duurzame interventies ontwerpen? Dan is de master Design Driven Innovation de ideale aanvulling op je bachelor. In één jaar leer je de ontwerpgedreven én mensgerichte aanpak die nodig is om bij te dragen aan een duurzame toekomst.

  • Je werkt direct aan actuele en urgente maatschappelijke vraagstukken van opdrachtgevers uit de praktijk.
  • Je leert innoveren op masterniveau: verwerf geavanceerde vaardigheden in innovatie en ontwerp.
  • Je leert hoe je impactvolle, inclusieve en duurzame innovaties ontwerpt. 
  • Stippel met je studiecoach je eigen leerroute uit.
Afbeelding
Meet the originals voltijd open dag

Open Dag

9 november 2024, 10.00 - 16:00 uur

Open Dag

Wat staat je te wachten?

Tijdens de master Design Driven Innovation werk je samen met profit- en non-profit organisaties en je medestudenten aan actuele vraagstukken. Deze real-life vraagstukken staan centraal tijdens de master. Hierbij leer je een mindset en skills om te innoveren. Wees creatief, durf te experimenten en breng de juiste expertises bij elkaar te brengen om veranderingen in gang te zetten.

Wat je achtergrond ook is, jij ontwikkelt de kennis en vaardigheden die je nodig hebt om complexe vraagstukken in verschillende domeinen aan te kunnen pakken. Wat je leert, pas je meteen toe op real-life vraagstukken. Dit doe je in de studio: een interdisciplinair team van studenten, docent-onderzoekers, profit- en non-profit organisaties en overheidsinstanties. Je stippelt samen met jouw studiecoach een persoonlijke leertraject uit zodat jij na jouw studie de innovator bent waar het werkveld om staat te springen.

Studiekenmerken

Diploma
Master
Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
1 jaar
Afbeelding
Kosten

Andere varianten

Afbeelding
Carmen
“Ik weet nu hoe ik mijn kennis kan gebruiken om mensen te helpen”
Afbeelding
Carmen
Carmen Veldkamp
Student Master Design Driven Innovation

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!