Regiofinale FIRST LEGO League

vrijdag 13 december 2019, 12:30 uur | CSG Liudger, Leerweg 2, Drachten

Vrijdag 13 december organiseren NHL Stenden, ROC Friese Poort en CSG Liudger één van de regiofinales van de FIRST LEGO League. Bij CSG Liudger locatie Raai in Drachten gaan ruim 250 leerlingen de uitdaging aan om een plek te bemachtigen in de Benelux finale. Rondom de wedstrijden worden tal van activiteiten voor de deelnemers en supporters georganiseerd.

De FIRST LEGO League is een internationale wedstrijd, waarbij jongeren tussen de 9 en 15 jaar in teamverband geïnspireerd worden om de maatschappelijke rol van techniek en wetenschap te onderzoeken aan de hand van uitdagende opdrachten. Het project loopt van september t/m december. Er wordt ieder jaar met een ander thema gewerkt. Dit jaar is het thema “City Shaper”. De teams moeten uitvindingen en innovaties bedenken rondom het ontwerpen, bouwen en leven in hun dorp of stad van de toekomst. Bij de regiofinale worden de teams op verschillende onderdelen beoordeeld, waaronder een presentatie over het centrale thema, een missie met een legorobot in de wedstrijdarena, robottechniek en teamwork.

Activiteiten voor jong en oud

Er is voor jong en oud veel te zien en te doen. Van de ‘Alles is Techniek Experience’ van OTIB, de ‘Jouw Energie voor Morgen-truck’ van TerraGas tot demonstraties van de Brandweer Fryslân. De activiteiten worden aangeboden door de Brandweer Fryslân, het Liudger Innovatielab, H-Tronics, Vliegend.nl, Bouwgroep Dijkstra en Draisma, Van Wijnen, Beenen B.V., Rabobank, Innovatiecluster Drachten, 3DKanjers, Circulair Friesland, ROC Friese Poort, NHL Stenden en CSG Liudger.

De regiofinale vindt vrijdag 13 december vanaf 13.00 uur plaats bij CSG Liudger locatie Raai, Leerweg 1 in Drachten. Meer informatie over de FIRST LEGO League staat op www.firstlegoleague.nl.