Afbeelding
Communicatie vwo 3 jaar
Afbeelding
Communicatie vwo 3 jaar

Communicatie (Instroom vwo)

Studieduur
3 jaar
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Diploma
Bachelor

Van het scrollen door je tijdlijn tot de post op je deurmat, communicatie is overal. Dagelijks krijg je ontzettend veel berichten op je afgevuurd. Communicatie speelt zowel bewust als onbewust een enorme rol in je leven. Goede communicatie is voor veel bedrijven en organisaties de basis voor succes. Want hoe zorg je er bijvoorbeeld voor dat mensen hun gedrag veranderen? Dit driejarige programma biedt jij een verkorte hbo-studie, perfect als je een extra uitdaging zoekt! 

Tijdens de versnelde 3-jarige hbo-opleiding Communicatie leer je strategisch en creatief te denken. Je leert dus niet alleen de mooiste producten maken (in onze high-tech foto- en videostudio), maar ook begrijpen en onderzoeken wat voor verschillende mensen werkt. Wat je adviseert kun je ook uitvoeren. Hoe krijg je mensen in beweging? Hoe maak je impact? 

Vanaf het eerste jaar van de hbo-opleiding Communicatie werk je multidisciplinair en intercultureel aan diverse internationale projecten, waarbij je direct samenwerkt met echte opdrachtgevers aan actuele opdrachten. Deze projecten worden onder andere in samenwerking met onze RUN-EU partners uitgevoerd, waardoor je wordt uitgedaagd om in een interculturele omgeving 'real life' oplossingen te vinden voor diverse vraagstukken. Je ontwikkelt jezelf tot een bekwaam en doortastend communicatie-expert.

Daarom kies je voor de bachelor Communicatie (Instroom vwo):

  • Haal in drie jaar je bachelordiploma.
  • Je zoekt extra uitdaging. 
  • Volg na je opleiding onze eenjarige Master Strategische Communicatie of Master Content & Media Strategy en haal daarmee in vier jaar je bachelor- én masterdiploma! 
  • Je studeert aan een opleiding waar creativiteit en strategie hand en hand gaan.
  • Je studeert aan een kleinschalige studie en bent bij ons geen nummer. Ons team van betrokken docenten staat voor je klaar.
  • Je krijgt de kans om internationale studie-ervaring op te doen en je talenten te ontdekken en ontwikkelen.
  • Meer weten? Neem een kijkje op de 'van vwo naar hbo' pagina.

Driejarig instroom-vwo programma 

Het driejarige instroom vwo-programma van de bachelor Communicatie is een intensieve, verkorte hbo-studie voor studenten die een extra uitdaging zoeken en een sneller tempo aankunnen. Het programma bestaat uit 180 studiepunten (60 studiepunten per jaar). 

Verschillen met het vierjarige programma:

  • Hogere studielast;
  • Meer zelfstudie;
  • Eén stageperiode. 
Afbeelding
Topopleiding keuzegids 2024

Topopleiding

De opleiding Communicatie is in de Keuzegids Hbo 2024 voor het derde jaar op rij uitgeroepen tot Topopleiding.

Wat staat je te wachten bij de opleiding Communicatie?

Je leert het communicatievak kennen door direct aan de slag te gaan met opdrachten voor echte opdrachtgevers tijdens de studie Communicatie. Dit doe je vaak in kleine groepen met begeleiding van docenten met relevante praktijkervaring. Samen ga je onder andere on- en offline communicatiemiddelen maken, een evenement organiseren en aan de slag met het maken van de juiste communicatiekeuzes bij uitdagende gedragsproblemen. Je volgt lessen in onderwerpen als gedragsverandering, psychologie, fotografie en online media. Vanaf het tweede jaar hbo Communicatie heb je vaak een beter beeld waar je interesses en kwaliteiten liggen. Met een stage en de mogelijkheid om internationale ervaring op te doen neem je zelf de touwtjes in handen.

De nieuwste trends

Tijdens de Communicatie opleiding krijg je begeleiding van docenten die bovenop de nieuwste trends zitten en vaak zelf met één been in de praktijk staan. Dat zorgt ervoor dat jij als student altijd bij de tijd bent. Dat komt goed uit, want de ontwikkelingen in het vak gaan razendsnel en de vraag naar goed opgeleide communicatiespecialisten groeit.

Studiekenmerken

Diploma
Bachelor
Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
Studieduur
3 jaar
Afbeelding
Kosten
Afbeelding
Ervaringsverhaal
“Samen met studenten mooie dingen maken, dat is het allerleukste wat er is!”
Marijn de Jong
docent en teamleider Online Contentcreator / Communicatie

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!