Studieopbouw Creative Business

De studie Creative Business is opgebouwd rondom de centrale processen van de media-industrie: van conceptontwikkeling tot productie en van marketing tot distributie. Uiteindelijk ga jij deze processen managen.

Creative Business per jaar uitgelegd

Tijdens de opleiding Creative Business word je opgeleid tot manager in de media-industrie. De vaardigheden die je hiervoor ontwikkeld zijn geïntegreerd in het programma en oefen je met praktijkopdrachten en tijdens je stage. Samen met échte bedrijven leer je nieuwe media-concepten ontwikkelen die waarde toevoegen aan de een onderneming of organisatie en die impact maken voor de doelgroep(en).

Thema’s:

Je werkt aan verschillende onderwerpen vanuit de Sustainable Development Goals (SDG’s), de doelen die zijn afgesproken door 196 landen binnen de Verenigde Naties. Zo ga je bijvoorbeeld aan de slag om het onderwerp duurzaamheid door middel van media op een begrijpelijke, aantrekkelijke manier aan je doelgroep uit te leggen en impact te maken. Andere thema’s waar je mee bezig gaat zijn:

  • Media business/Media management, Mediaconcepting
  • Mediamarketing
  • Contentmarketing
  • Medialandschap
  • Financiën
  • Persoonlijk leiderschap
  • Praktijkgericht onderzoek
  • Mediacontent
  • Mediaproductie

Wil je een dagje meelopen?

Wil je weten of  deze opleiding bij je past? Meld je aan voor een Meeloopdag. Meelopen is alleen mogelijk van oktober tot  juni

Aanmelden meeloopdag

 

Study abroad vlogs

Tijdens de opleiding Creative Business kun je een periode in het buitenland studeren. Bijvoorbeeld voor je minor of stage. Dit kan op één van onze Grand Tour locaties of bij één van onze partneruniversiteiten wereldwijd. Deze Creative Business studenten deden het! Bekijk in de vlogs hun studentlife abroad.

Afbeelding
matters logo

Contentkanaal MATTERS

Op ons contentkanaal Matters maken onze studenten ‘content that really MATTERS to you!’ Met video’s, podcasts en blogs snijden ze allerlei #studentlife onderwerpen aan. In jaar 2 maak je content voor dit platform. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op matters.frl.

Afbeelding
HOC Radio logo

HOC Radio

Het radiostation HOC Radio wordt volledig gerund door studenten van Creative Business en andere NHL Stenden opleidingen. De radioshows zijn entertainend én informerend. Iedere student binnen HOC heeft een rol, zoals marketing manager, social media manager, producer en presentator. Kijk voor meer info op de website.

Het onderwijsconcept van de opleiding Creative Business

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours!

Ontdek X-Honours

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!