Master International Hospitality and Service Management

M International Hospitality & Service Management, Master, deeltijd

Ben je dienstverlenend, kritisch, nieuwsgierig en heb je altijd de klant voor ogen? Heb jij de ambitie door te groeien naar een (hogere) managementfunctie in de hospitalitybranche? Wil je een master op het gebied van hospitality combineren met jouw baan en privéleven? Dan is de flexibele Master Degree-opleiding (MA) International Hospitality and Service Management jouw studie!

Heb je vragen over deze opleiding? Vul dan het online formulier in of stuur ons een WhatsApp via 06 13579931 (werkdagen van 9:30 tot 16:30 uur).
 • Je krijgt les in kleine groepen met studenten.
 • Je combineert werken en leren en behaalt zou jouw mastergraad.
 • Je brengt jouw managementvaardigheden en strategisch inzicht naar een hoger niveau.

Wat staat je te wachten?

De deeltijdopleiding Master International Hospitality and Service Management is een flexibele opleiding. Het leertraject wordt afgestemd op jouw ervaring en behoefte. In plaats van een weekschema vindt er eens in de twee weken een volledige lesdag plaats op een vrijdag. Hierdoor is de opleiding goed te combineren met jouw werk en privésituatie!

Studiekenmerken

Diploma

 • Master of Arts

Start studie

 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Engels

Studieduur

Flexibel

Kosten

 • collegegeld Nederlandse Master of Arts (MA) (per jaar) € 5.841
Bekijk alle kosten

Inschrijven

EU: 15 August

Non-EU: 31 May

Meer informatie?

 • Bezoek de website NHL Stenden Hogeschool voor meer informatie
Bezoek NHL Stenden Hogeschool

Jouw loopbaan

Met het Master Degree-diploma (MA) International Hospitality and Service Management op zak ben je helemaal klaar voor een uitdagende management baan in de hospitality- of servicebranche. De branche is groeiend en naar verwachting stijgt het aantal banen wereldwijd met 30% in 2022. De gastvrijheidsindustrie maakt voortdurend veranderingen door, onder meer door de veranderende eisen van de klant. Dat maakt de rol van een manager ingewikkeld. Als hoogopgeleide professional ben je dan ook zeer gewild bij talloze bedrijven in binnen- en buitenland.

Combineren werken en studeren

 • Eens per twee weken (om de week op vrijdag) kom je voor een lesdag naar Leeuwarden.
 • Aan zelfstudie ben je gemiddeld 15 uur per week kwijt.

Beroepen

Je kunt doorgroeien tot het hogere management binnen de hospitality- en serviceindustrie, bijvoorbeeld:

 • General manager
 • Academic Programme Leader
 • Director of Human Resources
 • Sales- and Marketing Manager
 • Head Research & Development
 • Corporate Policy Advisor
 • Docent/teamleider
 • Zelfstandig ondernemer

Toelatingseisen International Hospitality and Service Management

Voor de master International Hospitality and Service Management heb je een bachelor degree nodig, bij voorkeur op het gebied van hospitality management, vrije tijd, toerisme, economie of business studies. Wij raden je aan om een aanmelding in Studielink te maken, zodat we jouw documenten kunnen beoordelen en evalueren. Een persoonlijk interview in het Engels maakt deel uit van de toelatingsprocedure. Werkervaring in deze branche is geen vereiste maar wordt wel aanbevolen.

Engels

Omdat de voertaal van de opleiding Engels is, is het belangrijk dat je deze taal goed onder de knie hebt.  Wij vragen het volgende taalniveau:

 • IELTS-score 6.0, (vergelijkbaar met een 7 als eindcijfer op havo)
 • TOEFL-paper score 550,
 • TOEFL-computer score 213,
 • TOEFL-internet score 80 of TOEIC2 670.

Zijn je scores lager maar wil je wel graag de Master-opleiding volgen? Dan kun jij je kennis en vaardigheden opvijzelen met een pre-Master-cursus.

Voor werkgevers

Deze professional in hospitality- en servicemanagement is opgeleid voor een functie op strategisch niveau. Hij of zij is een dienstverleningsmanager in de breedste zin van het woord; vanuit het perspectief van de klant wordt gebouwd aan de organisatiestructuur, strategieën, processen en cultuur. 

Studieopbouw International Hospitality and Service Management

De Master opleiding International Hospitality and Service Management gaat over dienstverlening, gastvrijheid, serviceconcepten en klanttevredenheid. Maar ook over duurzaamheid, globalisering, ondernemerschap, innovatie en omgaan met een multicultureel personeelsbestand (HRM). Het programma duurt twee jaar waarbij je 30 EC per jaar ontvangt. De vier moduulperiodes in het deeltijdprogramma zijn hetzelfde als in de fulltime Master in International Hospitality and Service Management, alleen worden de cases die in de lessen zijn besproken praktijk-georiënteerd. Eventueel kun je tijdens je studie real world-werkervaring opdoen in het viersterrenhotel Hotel van onze school, het leerwerkbedrijf van de Hotel Management School. Je krijgt les volgens een grote diversiteit onderwijsmethodes: seminars, workshops, colleges, presentaties, groepsopdrachten en gastcolleges. 

Zowel de Master (MA) als de Master of Science (MSc) hebben mooie keuzevakken zoals Managing Events Organisations.

Module 1

Setting the framework: the past

Je maakt kennis met de uitgangspunten van International Hospitality and Service Management. Je verdiept je in gastvrijheid, kwaliteit van dienstverlening en klanttevredenheid. Ook leer je hoe je een onderzoek opzet en ga je op zoek naar een onderzoeksonderwerp: een actueel managementvraagstuk in de service- en gastvrijheidsindustrie.

Operationalizing the framework: the present

Hoe vertaal je je kennis over dienstverlening naar je werk als manager? In deze module maak je de theorie concreet. Je leert hoe je de dienstverlening in een organisatie kunt verbeteren (service performance improvement) en houdt je bezig met het analyseren van bedrijfsprocessen. Ook verdiep je je in 'sustainable value creation': het ontwikkelen van duurzame gastvrijheidsconcepten. Ten slotte schrijf je een onderzoeksvoorstel. Wil je extra praktijkervaring opdoen? Dan loop je deze periode stage in het Stenden Hotel.

Beyond the framework: the future

Je verdiept je in strategisch en klantgericht personeelsbeleid. Je leert hoe de specifieke eigenschappen van de gastvrijheidsindustrie invloed hebben op de strategie voor human resource management. Ook verdiep je je in de financiële kant van je toekomstige managementbaan (financial decision making). Voor je onderzoek ga je bezig met het verzamelen van gegevens. 

Master Thesis, specalisation

Je kiest in deze fase voor één van de volgende keuzemodulen: Managing Events Organisations, Entrepreneurship & Innovation and AIHR Projects (Research). Tevens doe je onderzoek voor het afstudeerproject. 

Writing Master Thesis

Je rondt opleiding af met het schrijven van de zogenaamde master thesis op basis van je onderzoek.

Specialisaties

In de vierde module kun je kiezen uit drie interessante keuzemodules:

1. Entrepreneurship & Innovation

Tijdens deze keuzemodule ga je aan de slag met ondernemerschap, innovatieve concepten en bedrijfsvoering. Deze module is een versneld programma gebaseerd op onderzoek. Je ontwikkelt de vaardigheden en de basiskennis die nodig is om kansen te creëren in servicegerichte organisaties of nieuwe bedrijven. Je stelt hiervoor ondernemende en innovatieve concepten op.

2. Managing Events Organisations

Tijdens deze keuzemodule leer je hoe je vanuit bedrijfsperspectief een evenement organiseert. Je gaat op zoek naar manieren om voordeel te behalen ten opzichte van je concurrentie.  

3. AIHR Projects

Tijdens deze keuzemodule richt jij je op een uitdagend onderzoeksproject. Dit onderzoek draagt bij aan een van de verschillende onderzoekstrajecten van de Stenden Hotel Management School.

Onderwijsconcept